Gala OSCAR se va desfășura live, cu public

Organizatorii ceremoniei OSCAR au anunțat că ediția de anul viitor se va desfășura cu public și nu online cum s-au stabilit celelalte evenimente de acest gen. Mai mult, Academeia Americană de Film intenționează să transmită gala televizat, dintr-un teatru, ca edițiile anteriore, când nu era pandemie.

Totuși, organizatorii doresc să reducă numărul oamenilor prezenți la eveniment. Ei au vizitat zilele trecute Dolby Theatre din Hollywood, locul unde va avea loc gala, care are o capacitate de 3400 de persoane, pentru a stabili opțiunile pentru reducerea numărului de invitați, astfel încât să se păstreze distanțarea.

De asemenea, organizatorii au mai anunțat că evenimentul, care avea loc de obicei pe 28 februarie, va fi mutat pe 25 aprilie. Producțiile cinematografice care vor intra în cursa pentru câștigarea unui trofeu OSCAR vor fi stabilite în perioada 1 ianuarie – 28 februarie, iar pe 15 martie vor fi făcute publice toate nominalizările.  

Cu câteva luni înainte, Academia a aprobat ca filmele care nu sunt proiectate în cinematografe, dar care au fost lansate, să poată deveni candidate la titlu graţie internetului. Chiar și așa, majoritatea studiourilor de filmări au decis să amâne premiere importante pentru momentul în care situaţia se va ameliora.

Ceremonia de anul viitor va fi produsă de regizorul Steven Soderbergh, cunoscut pentru pelicula “Contagion”. Această peliculă a fost asemănată cu pandemia din acest an. Ba chiar mai mult, există “suspiciuni” că filmul ar fi stat la baza creării coronavirusului, despre care mulți cred că de fapt ar fi fost creat într-un laborator.



Despre “Contagion”

“Contagion” sau “Epidemia: Pericol nevăzut” este un film american, apărut în 2011, regizat de Steven Soderbergh. Este o peliculă care atinge drama printr-o criză medicală. Practic, acțiunea principală se învârte în jurul stopării răspândirii unui virus în lume; virus care a apărut tot în Asia, tot de la un liliac.

În acest thriller medical, în care narațiunea se desfășura în ramă, protagoniștii au fost mai mulți, rolurile fiind interpretate de actorii Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow și Kate Winslet. 

Filmul începe cu sunetul unei femei care tușește. Aceasta este Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow), care este pacientul zero într-o pandemie care ucide cel puțin 26 de milioane de oameni în întreaga lume în mai puțin de o lună. Virusul fictiv este numit MEV-1, iar pandemia creată de acesta este descrisă ca un hibrid de gripă și virusul mortal Nipah care a apărut în Malaezia la sfârșitul anilor 1990.

Scenariul a fost inspirat din apariția sindromului respirator acut sever din 2003 și a gripei porcine din 2009. În timpul pandemiei COVID-19 din 2019–2020, filmul a reapărut în clasamentele de vizionări în luna ianuarie 2020.

A avut premiera la cel de-al 68-lea Festival de Film de la Veneția, Italia, la 3 septembrie 2011, și a avut o lansare generală pe 9 septembrie. Pelicula a fost apreciată de critici, care au lăudat scenariul și interpretarea. De asemenea, a fost bine primit de oamenii de știință, care i-au lăudat exactitatea.

Comercial, filmul a fost realizat cu un buget de 60 de milioane de dolari și a încasat venituri de peste 135 de milioane de dolari în box-office, în timpul difuzării sale din cinematografe.