A 3-a saptamana de sarcina

 

 shutterstock_15803815

Despre viitorul copil

Copilul tau devine un zigot, o colectie de celule care se divid rapid. Zigotul, adica aceasta celula nou-constituita, poarta in nucleul ei, rezultat din fuziunea nucleelor ovulului si spermatozoidului, toate informatiile potentiale pentru a deveni o noua fiinta umana. Din aceasta clipa totul este stabilit si nu mai poate fi schimbat nimic.

Copilul tau devine un zigot, o colectie de celule care se divid rapid. Zigotul, adica aceasta celula nou-constituita, poarta in nucleul ei, rezultat din fuziunea nucleelor ovulului si spermatozoidului, toate informatiile potentiale pentru a deveni o noua fiinta umana. Din aceasta clipa totul este stabilit si nu mai poate fi schimbat nimic. Sexul, trasaturile fizice cum ar fi culoarea ochilor, a parului, forma fetei, precum si trasaturile mentale fundamentale sunt chiar de pe acum programate in aceasta celula unica. Din acest stadiu de prima celula, sexul viitorului copil este hotarat. Ovulul, avand intotdeauna un cromozom X, este fecundat la intamplare de un spermatozoid posedand fie un cromozom X, fie unul Y. Formula cromozomiala ce va rezulta va hotari daca se va naste o fata sau un baiat. In zigot, cromozomii materni si paterni se asociaza pe perechi. Cu cine va semana copilul dumneavoastra? Este imposibil de prevazut. Aceasta este mica surpriza pe care v-o rezerva ziua nasterii!

 

Despre viitoarea mama

Acum este momentul sa ai si prima vizita la medicul ginecolog pentru a-ti confirma sarcina. Fiecare organism este diferit si reactioneaza diferit. Nu te lasa deprimata! Este bine acum sa te cantaresti si sa te masori deoarece de acum inainte vei incepe sa iei in greutate.