A 32-a saptamana de sarcina

shutterstock_15802699

Despre viitorul copil

Lungimea lui este de 25 cm de la cap la coccis si de 37 cm de la cap la picioare. Greutatea lui este de 1,5 kg, iar diametrul capului masoara circa 8,2 cm. Bebelusul continua sa-si suga degetul. Unii, mai gurmanzi, au la nastere degetul iritat de prea mult supt. Daca aveti baiat, testiculele parasesc abdomenul si coboara in saculetul lor, scrot.

Daca aveti fata, ovogoniile, care sunt celulele sexuale primitive, s-au transformat in ovocite primordiale. Ele sunt inconjurate de celulele foliculare si formeaza, in acest fel, foliculii primari. Ei sunt cei care, incepand de la pubertate, urmeaza un ciclu de maturizare care se finalizeaza cu eliberarea unui ovocit apt de fecundare.

Despre viitoarea mama

In acest moment al sarcinii, nu trebuie confundata anemia adevarata cu anemia aparenta. Plasma sanguina a mamei creste cantitativ mai repede decat se formeaza globulele rosii si, in consecinta, este diluata, dand dovada unei lipse de globule. Incepand din acest moment si pana la sfarsitul sarcinii, producerea de globule rosii se accelereaza pentru a reface echilibrul cantitativ plasma-globule.
-beti multa apa, ca sa alimentati volumul sanguin sporit;
-consumati alimente bogate in fier, necesare producerii de globule rosii.