Tips-uri pentru coate si calcaie catifelate

coate si calcaieDe obicei, iarna nu acordam la fel de multa atentie pielii precum vara. in anotimpul cald ne lasam rasfatate de lotiuni cremoase, inainte, in timpul si dupa expunerea la soare, avem grija sa fim mereu hidratate, iar pielea sa fie stralucitoare si fara cusur. Credeti totusi ca trupul vostru se multumeste cu jumatate de norma?

Este imperios necesar ca pielea noastra sa primeasca atentia cuvenita 12 luni pe an, 7 zile din 7. Zece minute zilnic trebuie transformate intr-un scurt ritual de wellness, desfasurat chiar in intimitatea propriei locuinte! Cu produsele potrivite si putina indemanare poti sa ai pielea ferma si atragatoare pe tot parcursul anului.

 

Axa cot-genunchi-calcai

Pentru ten avem cremele antirid, in zona coapselor ne masam energic cu lotiuni termice contra celulitei, bustul ni-l lasam invelit in creme pentru fermitate, iar picioarele ni le dezmierdam cu potiuni ce promit disparitia afurisitelor de vergeturi. Dar daca stam sa ne gandim putin, in afara de a le spala, mai facem ceva pentru coatele, genunchii si calcaiele noastre? Mmm… am o vaga banuiala ca raspunsul este negativ! Asadar, sa trecem la treaba! Va propun un scurt dosar de beauty ce se focuseaza exact pe aceste zone sensibile, pe care insa le cam neglijam. Coatele aspre, genunchii cu aspect inestetic si calcaiele crapate trebuie sa devina istorie. Iata trei pasi simpli, dar de efect:

Pasul 1: Exfolierea este vitala

Pentru ca zonele problematice sa devina catifelate, ai nevoie de un mic arsenal cu produse de infrumusetare: o lufa, o piatra ponce, o manusa pentru masaj, un gel abraziv si cateva ingrediente eco cu efect de gomaj (zat de cafea, zahar brun, tarate, malai). Imediat dupa dus, atunci cand porii sunt deschisi, cu miscari circulare si ferme maseaza coatele, genunchii si calcaiele. Ajutandu-te de micile accesorii, o sa inlaturi pielea „moarta” si crustele inestetice, iar pielea o sa isi recapete stralucirea.

Pasul 2: Hidratarea e un must

Dupa baie, pentru a evita uscarea zonelor ce au fost supuse procedeului de scrubing, aplica din belsug o crema grasa, nutritiva. La fel de bune sunt si untul de cacao sau uleiul de migdale. E foarte important sa ai grija ca in permanenta pielea sa fie hidratata.

Pasul 3: Scapa de petele maronii

O data pe saptamana, inainte de baie, taie o lamaie pe jumatate si maseaza-ti energic coatele si genunchii. Lamaia contine acid citric, iar acest ingredient actioneaza precum un inalbitor natural. Coatele si genunchii tai vor capata o nuanta mai deschisa, iar petele maronii, atat de inestetice de altfel, o sa dispara ca prin farmec.

Beauty Secret

Poate cel mai de efect tratament pentru aceste zone este cel de impachetare. Tot ce trebuie sa faci este sa prepari o mixtura bio. O sa ai nevoie de doua linguri cu ulei de masline, o lingurita cu glicerina pura si sucul de la o jumatate de portocala si o jumatate de lamaie. Seara, dupa ce in prealabil ai pus in aplicare pasul 1 si pasul 2, aplica amestecul peste coate, genunchi si calcaie, iar apoi „bandajeaza” zonele cu folie de plastic, peste care treci o fasa de bumbac. Ideea este ca trebuie sa dormi asa! stiu ca suna ciudat si incomod, insa rezultatul chiar merita.

 

Text: Diana Sorescu