“Agentul” SPF in lupta cu soarele

O baie d“Agentul” SPF  in lupta cu soarelee soare in timpul verii are avantaje evidente: un bronz frumos, asimilarea vitaminei E si o stare generala buna.

Dezavantajele expunerii la soareinsolatie, eruptii solare, probleme circulatorii pot fi combatute printr-o ingrijire speciala.

De aceea trebuie sa ne alegem cremele de protectie solara in functie de tipul de ten. Mai intai trebuie stiut ca majoritatea cremelor pentru protectie solara ofera protectie contra razelor UVA (care accelereaza imbatranirea prematura a tenului si sunt responsabile de aparitia alergiilor), UVB (hiperpigmentarile de origine solara) si IR-infrarosii (ce predispun organismul la insolatie).

Recomandari pretioase

O crema cu factor de protectie mai mare de 35 este recomandata persoanelor cu piele sensibila, cu tenul  deschis, blond, cu par roscat, cu afectiuni dermatologice  precum si copiilor mai mari de 3 ani. Mai putine probleme au persoanele cu tenul si parul mai inchis, insa este necesara totusi aplicarea unei creme cu factor de protectie 15  in primele zile ale expunerii la soare.

Pas cu pas
Cremele cu factor de protectie solara se aplica pe pielea curata si complet uscata, cu 30 de minute inainte de a merge la plaja. Doua lingurite de crema sunt suficiente pentru tot corpul. O lingurita extra este insa necesara pentru a proteja fata. Aplicati mai ales in regiunile unde razele solare cad perpendicular: nasul, pometii, urechile, gatul, umerii si varful picioarelor. In plus, dermatologii recomanda protejarea suplimentara a buzelor.

Text: Irina Chelarescu
Consultant: Esteticiana Florenta Iancu
Magique Salon