Cu ajutorul cremelor hidratante, tratamentele pentru cancerul de piele vor fi mai eficiente

shutterstock_81157033Oamenii de stiinta de la Universitatea Northwestern din Chicago au combinat crema hidratanta cu tehnologia de reglare a genelor pentru a invinge cancerul de piele.

Atunci cand vorbim de cancer de piele, tratamentele aplicate direct pe piele sunt ideale pentru ca afecteaza doar zona pe care sunt aplicate. Pentru ca pielea actioneaza ca o bariera impotriva toxinelor, este greu sa se gaseasca substante care sa o penetreze.

Pana acum, doctorii foloseau lasere sau ultrasunete pentru ca medicamentele impotriva cancerului de piele sa poata sa patrunda in straturile de profunzime ale pielii.

Acum insa, cercetatorii au creat mici sfere aurii ce contin acid nucleic (RNA) care par sa penetreze barierele pielii prin cai necunoscute inca. Acestea sunt create pentru a actiona asupra genelor responsabile cu dezvoltarea celulelor canceroase.

Cercetatorii au amestecat acest medicament cu o crema hidratanta normal si au aplicat-o pe pielea soarecilor. Astfel au constatat ca nanoparticulele nu doar ca penetrau pielea, dar tinteau si genele canceroase fara sa provoace toxicitate sau alte efecte secundare pe pielea din imprejurimi.

Text: Bianca Badescu