Microchirurgia acneei… in oglinda de la baie

Microchirurgia acneei... in oglinda de la baieCred ca o statistica mondiala ar arata ca un cos care apare cu o zi inainte de nunta necesita cel putin 200 de ore de psihoterapie. Chiar si asa, desi te vezi fortata sa iti canalizezi furia intr-o directie, nu rabufni asupra lor. Lasa-i pe medici sa se lupte cu acneea. Daca incerci sa le invingi in oglinda din baie, doar tu vei avea de suferit.
Infectia se poate raspandi. Bacteriile sunt impinse in straturile profunde ale pielii cauzand infectii locale precum furunculele si celulita infectioasa.
Inflamatia provocata de scoaterea comedoamelor se vindeca cu cicatrici care pot fi permanente. Pentru tratarea lor dermatologii folosesc proceduri adecvate medical, precum: dermabraziunea, peelingurile chimice sau laserele speciale.
Indepartarea incorecta a cosurilor poate duce la inmultirea lor.

Cum se extrag corect comedoamele?
Procedura de extragere a comedoanelor trebuie sa fie precedata de un tratament local cu derivati de vitamina A pentru o durata de cel putin 1-2 luni. In acest fel, comedoanele se inmoaie si pot sa fie eliminate foarte usor, fara a provoca inflamatie sau cicatrici. In anumite cazuri orificiul de eliminare a sebumului trebuie marit printr-o incizie minuscula efectuata cu ajutorul unui ac foarte fin. Acest lucru poate fi facut doar in conditii de igiena maxima si numai de personal medical calificat, in cabinete de dermatologie.

 

Text: Irina Chelarescu
Specialist: Dr. Irina Margaritescu
Medic Specialist Dermatologie
Medcenter Bucuresti Victoriei 
Tel : 021 311 06 40
www.medcenter.ro