Nucile in ingrijirea parului

nuci-shutterCercetatorii au demonstrat ca sanatatea corpului nostru este conditionata de o buna alimentatie. Exista alimente care favorizeaza sanatatea anumitor parti ale organismului.

Nucile, una dintre fructele seci caracteristice dietei mediteranene fluidizeaza fluxul sanguin, mentine intr-o stare perfecta aspectul pielii si incetineste procesul imbatranirii. In plus, nucile au proprietati benefice in mentinerea sanatatii parului. Acest lucru se datoreaza faptului ca nucile contin fier si zinc, doua minerale care impreuna contribuie la intarirea radacinii parului, la accelerarea ritmului de crestere si confera stralucire podoabei capilare.

8 nuci pe zi
Specialistii recomanda consumarea a opt-douasprezece nuci pe zi pentru a obtine un aspect sanatos al parului si pentru a-i reda vigoarea si stralucirea. In plus, nucile reduc cu 11% riscul de boli cardiovasculare.

Ingrijiri care iti ajuta parul:
1.    Nu te culca cu parul ud deoarece se deterioreaza la varfuri si isi pierde culoarea.
2.    Maseaza-ti pielea capului atunci cand il speli pentru a pune in circulatie sangele si pentru ca astfel sa fie stimulata cresterea.
3.    Dupa ce ai clatit parul cu apa calda, incearca sa il clatesti si cu un jet de apa cat poti suporta de rece.
4.    Apa foarte fierbinte ia din stralucirea parului.

Tonice capilare
Fitoterapia recomanda diverse tonice capilare care duc la intarirea radacinii firului de par, regenerarea lui si obtinerea de reflexe brune. Una din cele mai eficiente metode este infuzia din 50 g de frunze de nuc maruntite peste care se toarna un litru de apa clocotita. Se acopera si se tine asa 20-25 de minute, dupa care se strecoara. Cu solutia obtinuta se spala pe tot capul, dupa ce in prealabil, parul a fost spalat cu sampon si bine clatit. Pentru colorarea parului in nuante inchise se face decoct din 100 g de frunze de nuc maruntite sau coaja verde de nuca la un litru de apa. Se fierb 20-30 de minute. Se lasa la racit, iar cu solutia obtinuta se tamponeaza parul.

Text: Ana Macovei