Albirea dentara bio

Desi ne dorim dinti albi si un zambet de Hollywood, uneori ezitam cand vine vorba sa mergem la cabinetul medicului stomatolog pentru a ne face o albire dentara. Iar acest lucru se intampla din cauza faptului ca ne temem de efectele negative pe care substantele chimice folosite pentru albire le-ar putea avea asupra smaltului. Norocul nostru este ca mai nou exista si varianta albirii dentare bio, printr-o metoda care nu afecteaza smaltul dintilor. Am fost si noi sa vedem cu ochii nostri ce presupune o astfel de procedura si iata ce am aflat!



Ce presupune albirea dentara bio?

Apropierea sarbatorilor este un prilej numai bun pentru a ne face cadou un zambet luminos. Iar pentru a alege cea mai buna varianta de albire dentara, este necesar sa stim exact ce presupune si care sunt efectele ei. Georgiana Tranca, marketing manager la Nomasvello, ne-a explicat ce presupune si cum se realizeaza albirea dentara organica: ”Albirea dentara bio nu afecteaza deloc smaltul dintelui pentru ca substantele active folosite pentru curatarea in profunzime sunt naturale. Ele provin din structura dintelui, astfel ca procedura este ca o remineralizare a structurii dentare, o vitaminizare a zamebtului. Aceasta procedura de albire este non-invaziva si total nedureroasa si dureza doar douazeci de minute”

Ingredientele care stau la baza gelului folosit pentru albire sunt perboratul de sodiu (sau bicarbonatul de sodiu, cum il numim in mod obisnuit) si fluor.

Spre deosebire de albirea dentara clasica, cea bio este o procedura non-invaziva si non- abraziva, iar smaltul, pe langa faptul ca nu este afectat, este si remineralizat.

Cum se realizeaza albirea dentara bio?

Un tratament complet presupune 3 sedinte de albire, a cate 20 de minute. Inainte de a merge la salon pentru procedura de albire, se recomanda un detartraj la stomatolog, pentru ca albirea sa nu se realizeze in pete. In salon, pacientului i se aplica gelul despre care am amintit mai sus, care este activat de catre o lampa cu LED. Dupa 20 de minute se schimba gelul si implicit gutiera si se repeta acest proces.”La finalul unei ore, zambetul va fi mai alb cu pana la 8 tonuri”, ne-a explicat Georgiana Tranca.

Dupa tratament, nu avem voie sa bem sau sa mancam timp de 2 ore, iar timp de 48 de ore post tratament este recomandat sa nu fumam, sa nu mestecam guma si sa nu bem sau sa consumam alimente colorate.

Cat costa albirea dentara bio?

Bineinteles si pretul este important atunci cand luam decizia de a face o albire dentara. Un tratament de albire dentara bio costa in mod normal in jur de 800 lei, dar putem profita de ofertele promotionale pe care le au saloanele in perioada sarbatorilor: “In perioada sarbatorilor de iarna dorim sa ne facem clientii fericiti si avem un pret promotional – 490 de lei costa o albire dentara bio, la care oferim drept bonus o curatare faciala in profunzime alaturi de o hidratare intense cu LED”, am aflat de la Georgiana Tranca.

Text: Bianca Badescu