Barbatii prefera anumite tipuri de make-up la o femeie

shutterstock_23424616Barbatii prefera femeile cu make-up sau pe cele naturale? Desi parerile sunt impartite, cercetatorii au realizat un sondaj cu ajutorul a 9.300 de barbati pentru a le ajuta pe femei sa afle care sunt preferintele acestora. Cu toate acestea, cercetatorii avertizeaza asupra faptului ca partenerii de viata pot avea o parere cu totul diferita de rezultatele studiului.

Prin urmare, in urma analizarii facute s-a constatat faptul ca 73% dintre barbati prefera femeile care se machiaza, iar in topul preferintelor acestora se afla machiajul smokey eyes, machiaj ce este adesea vazut la celebritati precum Mila Kunis, Kate Moss si Ducesa de Cambridge. Acest tip de machiaj se numara printre preferintele barbatilor deoarece acestia il percep ca fiind „atragator” si „misterios”.
In timp ce marea majoritate a barbatilor au declarat ca prefera femeile care se machiaza in orice moment al zilei, 21% au recunoscut ca admira femeile machiate doar daca acestea apeleaza la make-up la diferite ocazii, in timp ce doar 6% au declarat ca prefera lookul natural al femeilor.
Odata rezolvata problema machiajului ochilor, oamenii de stiinta au trecut la make-up-ul buzelor. Emma Leslie, editor de frumusete in cadrul companiei Escentual, care a efectuat sondajul, a declarat ca rezultatele studiului nu au fost atat de neasteptate.
„Nu ma surprinde ca barbatii prefera femeile cu make-up. Este adevarat ca nu e nimic mai sexy decat o femeie increzatoare si cu zambetul pe buze. In acest caz, make-up-ul face minuni”, a declarat Emma Leslie citata de „Daily Mail”.
Se pare ca in topul preferintelor se afla buzele rosii, precum cele ale celebrei cantarete Gwen Stefani.
Concluzia studiului este una clara: barbatilor nu le plac femeile foarte machiate, insa exista anumite tipuri de machiaj pe care le adora.

 

Text: Andreea Popescu