Buzele vorbesc despre… noi

Hot lips

Cand vine vorba despre buze, avem de-a face cu un paradox: ne dorim sa fie cat mai sanatoase, senzuale, moi si catifelate, dar nu prea facem mare lucru pentru a le da un look hot. Primul si cel mai important pas este hidratarea.

Buzele nu au glande sebacee si sunt in mod natural uscate. Umezirea lor nu inseamna hidratare, dimpotriva, saliva le usuca si mai tare. Cu timpul, umezirea repetata a buzelor devine un tic, iar ele vor arata din ce in ce mai inestetic, crapate si exfoliate. Rehidratarea se face in cativa pasi simpli. Primul este sa iti hidratezi organismul.

 

Bea cei doi litri de apa obligatorii in fiecare zi.

Demachierea: nu uita de buze seara, la culcare, cand te demachiezi.

Exfolierea: maseaza bland buzele cu un scrub exfoliant sau cu o periuta de dinti moale.

Hidratarea propriu-zisa: poti folosi crème dedicate hidratarii buzelor, precum si produse naturale, cum ar fi mierea cu propolis, cateva picaturi de vitamina A amestecata in crema de fata, uleiul de masline amestecat cu miere, sucul de castravete.

Un ruj de calitate care are rol estetic, de protectie si de tratament trebuie sa contina ceramide (hidratante), vitamine (emoliente, regeneratoare), filtru de protectie impotriva razelor soarelui, pigmenti superiori si ceruri fine.

Machiajul buzelor
Aplica fond de ten si pe buze. Rujul va fi mai rezistent, iar eventualele imperfectiuni de forma sau contur pot fi corectate. In cazul in care nu folosesti fond de ten, pudra poate fi baza pentru ruj. Rujul se aplica intr-un singur strat, urmarind forma buzelor. Pentru volum si luciu se poate aplica un gloss, dar, atentie, glossurile foarte lucioase deshidrateaza pielea buzelor.

Tipuri de rujuri
Industria cosmetica a creat diferite categorii de rujuri, care indeplinesc functii diferite: de la cele clasice, batonul solid pe care mai toate femeile il au in poseta, rujurile-stick, foarte rezistente la transfer, rujurile lichide cu aplicator, rujurile speciale pentru volum sau rujurile tratament, pana la rujurile profesionale rezistente si cu pigmenti tari, folosite in cinematografie. Cat despre aplicarea lor, pensula asigura o intindere uniforma si sigura a rujului pe toata suprafata buzelor. Rujul din tub arata foarte bine daca este aplicat cu grija, peste un strat de fond de ten sau pudra. In acest fel, rujul va rezista mai mult pe buze. Rujurile de tip “stick” se aplica direct pe buze, de obicei sunt rezistente la transfer si sunt special concepute pentru a fi usor de folosit.

Cum se aplica corect rujul?
Aplicarea rujului se realizeaza cel mai bine cu o pensula, in interiorul conturului trasat cu ajutorul creionului de contur. Traseaza o linie subtire la marginea buzelor cu un contur de buze a carui culoare sa fie un pic mai inchisa decat cea a rujului. Incepe din centrul buzei de sus si continua spre margini. Contureaza si marginile exterioare ale gurii pentru a mari buzele subtiri si traseaza bine in interiorul marginilor pentru a micsora buzele pline. Alege un ruj in functie de culoarea lui. Pentru zi, culori cat mai naturale, pentru seara, cat mai indraznete.

SPECIALIST: Florina Marcuta
Make-up artist Scoala de machiaj
Cotimanis Show
Tel: 0753 028 058