Ce culori de ruj ti se potrivesc in functie de nuanta tenului

De fiecare data cand iesim din casa, noi, femeile, ne dorim sa aratam foarte bine. Tocmai de aceea, uneori petrecem foarte mult timp in fata oglinzii si totusi ni se pare ca ceva nu este in regula. Adesea, alegem sa folosim anumite nuante de fard sau ruj care pur si simplu nu sunt in concordanta cu tenul si, in loc sa ne scoata trasaturile in evidenta, ne umbresc frumusetea. De exemplu, daca ai tenul foarte deschis la culoare, galbui, nu trebuie niciodata sa folosesti rujurile care se bazeaza pe tonuri de oranj pentru ca vei arata si mai palida. Exista cateva reguli simple pe care, daca le vei studia cu atentie, vei sti cu siguranta ce ti se potriveste.

 Nuante de ruj care se potrivesc tenului deschis la culoare

 

Daca ai un ten deschis la culoare, insa mai mult inspre albul care era atat de apreciat la printesele de odinioara si nu inspre galben, rujul in nuanta fructelor de padure este cel mai potrivit pentru tine.

Nuantele naturale precum piersica iti vor conferi o stralucire aparte, la fel si nude-urile: honey sau peachy coral. Rozurile fondante dar si cele prafuite sunt o alegere buna. Pentru nuantele rozalii ale tenului, alege rujurile purpurii. Pentru un look dramatic, alege un ruj in nuanta prunei.

 

Nuante de ruj care se potrivesc tenului olive

 

Nuantele soft sunt cele care complimenteaza cel mai bine acest ton al pielii. Pe pielea maslinie, rosul si nuanta prunei sunt cele mai potrivite. Nude-urile sunt si ele potrivite in ceea ce priveste tenul olive. Caramiziul, rosul ruginiu, rozul glossy ca de vata de zahar, nuantele de piersica, maroul bronze precum si nuanta fructelor de padure cu irizatii roz pun in valoare tenul masliniu. Nuantele medii de pruna sunt de purtat mai ales la petrecerile care au loc seara.

 

Nuante de ruj care se potrivesc tenului de culoare medie

 

Tonurile medii arata superb daca vei purta pe buze culori stralucitoare, vii. Din paleta de rosu se potrivesc nuantele de portocaliu, rozurile sampanie, nuanta fructelor de padure, coraiul, nuanta piersicilor. Marourile cu irizatii aurii pun, in aceeasi masura, foarte bine in valoare tenurile de culoare medie, nici foarte deschise, nici foarte bronzate.

Rosurile foarte puternice, purpuriul, fuchsia NU sunt deloc potrivite.

 

Nuante de ruj care se potrivesc tenului inchis la culoare

 

Nuantele de pruna si nuantele sangerii sunt potrivite pentru doamnele si domnisoarele cu un ten bronzat. Rozurile usor ciclamen sunt indicate in cazul tenurilor inchise la culoare. Incearca nuantele rubinii, coppery peach, marourile profunde, culoarea punch-ului. Nuantele luminoase, calde, profunde sunt cele mai potrivite. Atentie si la nuanta fondului de ten ales, pentru ca uneori te poate pune in umbra.

 

Text: Ruxandra Raica