Ce mai inseamna moda astazi?

-0a0a0a0a0aastock_45153988MODA – unii ii ridica statui, altii o considera lipsita de sens si nu-i vad, oricat de mult ar incerca, rostul. Moda ar trebui sa fie considerata un artificiu care innobileaza frumusetea fizica, naturala, ceva ce ar trebui sa placa, sa incante ochiul, sa depaseasca imaginatia. Pentru unii, moda este considerata un capriciu, altii abuzeaza prea mult de ea. Exista si aceia care ii cedeaza usor… asadar moda a devenit un subiect controversat, iar parerile pro sau contra modei se bat cap in cap. Pana la urma, totul tine de gusturi si de… nevoi.

 

Mini, maxi sau supermaxi?

Trecand prin diferite epoci, este absolut imposibil sa nu observam si sa nu luam in considerare felul in care se imbracau mai ales femeile. Daca vorbim despre faptul ca hainele indicau statutul social ieri, si din pacate uneori chiar si astazi, uneori oamenii nu au nici cea mai mica tangenta cu ceea ce imbraca si continua sa confunde chiar si in zilele noastre notiunea de imbracaminte.

Posibilitatile atat de variate ale modei din ultimii ani, culorile, texturile, croielile care se schimba din ce in ce mai des au inceput sa le cam induca in eroare pe femeile de astazi, angrenate in multiple activitati, care nu prea mai stiu sa puna punct si virgula in functie de fiecare moment al zilei. Aceasta este si cauza celor mai multe dezastre vestimentare pe care le putem vedea din ce in ce mai des in ultimul timp in jurul nostru. Forme geometrice, dungi, un intreg alai de culori si materiale uneori toate acestea ne induc in eroare. Designerii au si ei, la randul lor, pareri diferite. Asadar… mini, maxi sau supermaxi? Tu care crezi ca este lungimea potrivita pentru o iesire in club? Daca raspunsul este mini… s-ar putea sa te inseli…

 

Eleganta si statornicie

Se spune ca frumusetea este trecatoare, insa eleganta este statornica. Lucru foarte adevarat, mai ales daca stam sa ne gandim ca exista femei in varsta ale caror eleganta si distinctie sterg orice urma de batranete, scotand in evidenta rafinamentul si parfumul vremurilor de mult apuse. Dar cum ai putea alege din multitudinea de modele puse la dispozitie? Raspunsul este unul foarte simplu – filtrand si alegand cu luciditate, oprindu-te la ceea ce ti se potriveste cu adevarat, care sa-ti puna in evidenta feminitatea, frumusetea, ceea ce iti place tie pana la urma. Cu siguranta ca orice femeie care se uita in oglinda inainte de a pleca de acasa vede daca tinuta pe care o poarta o avantajeaza sau nu. Pana la urma este doar o chestiune de acceptare, de simt al ridicolului. Eleganta inseamna sa adopti tinuta potrivita conform siluetei, varstei si ocaziei, nu neaparat trendurilor, care din cand in cand mai si gresesc.

Daca nu stiai, uratenia reala este tot atat de rara precum frumusetea perfecta. Tu, ca femeie, trebuie sa stii  sa te apreciezi, fara insa a cadea in extreme, iar moda trebuie privita detasat, dincolo de noutatile ei, trebuie ponderata, urmarita atent, fara insa a te rataci in ea. Aparentele sunt inselatoare de cele mai multe ori in materie de oameni, si asa se intampla si cu moda. Ea trebuie ponderata, doar spiritul ei trebuie luat in serios. Cat despre eleganta, aceasta ar trebui sa ne insoteasca in toate etapele vietii, sa dezvaluie tineretea, echilibrul, implinirea, seninatatea… Si, nu uita, moda poate avea numeroase fatete!

 

Text: Ruxandra Raica