Colour me good: toamna pe unghii

Colour me good: toamna pe unghiiOdata cu fiecare inceput de sezon, ne intrebam care sunt trendurile in materie de beauty si ce se mai poarta din punct de vedere al culorilor, formelor etc. Cat despre arta pe unghii… ei, bine… ea este inca prezenta. Manichiura semiluna, oja mata si forma migdalata a unghiilor reprezinta doar cateva dintre accentele care ne atrag atentia toamna aceasta. Din paleta de culori nu lipsesc: visiniul, movul mat, albastrul, verdele metalic, griul, negrul, galbenul mustar, auriul, glitterul, dar nici nude-urile. Ne inspira modelele grafice, combinatiile interesante si dezinvoltura. Toamna ti se citeste pe unghii.

 Vampy nails

Nuantele mai inchise sunt intotdeauna in trend toamna, iar in acest sezon nu ne dezicem. Pe podiumurile internationale, stilistii au optat ca modelele lor sa poarte pe unghii urme sangerii. Rosul inchis, visiniul, mahonul se pare ca sunt alegerile de top cand vine vorba despre manichiura sezonului. Putem numi unghiile care capata acest aspect vampy, si sunt foarte sexy. Costello Tagliapietra, Damir Doma sau Burberry au ales sa picteze unghiile modelelor in astfel de nuante. Daca vorbim insa de geometrie, atunci aceste culori pot lua forma manichiurii half-moon, a manichiurii triunghiulare sau a celei pe jumatate de unghie. Rosul inchis va fi vedeta pe unghiile tale.

 

Bejuri cremoase si calde

Indiferent de anotimp sau de ocazie, noi spunem ca nude-urile nu se demodeaza niciodata. Confera o anumita eleganta purtatoarei, sunt cremoase, placute ochiului si asigura senzatia de confort in zilele reci de toamna care isi vor face simtita curand prezenta. Alexander Wang sau Matthew Williamson se pare ca sunt adeptii nude-urilor. Unghiile in nuante soft sunt diafane si fac echipa buna cu trenciurile subtiri. Unghiile nude pot deveni foarte interesante in combinatiile de french cu albastru, rosu sau chiar negru.

 

Confetti metalic

Daca esti adepta aspectului usor metalic pe unghii, atunci toamna aceasta te vei simti in largul tau. Se poarta lacurile de unghii transparente care au in compozitia lor fulgi metalici, pe deasupra multicolori. Daca urmeaza sa mergi la un eveniment care se desfasoara seara, atunci poti purta cu nonsalanta accentele metalice. Dar nu trebuie sa uitam nici de nuantele pur metalice care ne duc cu gandul la aventurile intunecat de romantice. Griul, kakiul, albastrul, maroul – toate acestea metalice – sunt un must al toamnei.

 

Argintiu si auriu

Argintiul si auriul sunt culori de vacanta, dar nu trebuie sa uitam de ele nici la inceput de toamna. Sunt versatile si apare acel contrast intre culoarea pielii proaspat bronzate dupa concediu. Si tot la inceput de toamna ne declaram indragostite de argintiul-oglinda si auriul-oglinda. Argintiul se potriveste foarte bine cu nuantele potolite de bleu, iar auriul se intelege de minune cu maroul.

 

Cat despre forme…

Toamna aceasta se poarta unghiile mici si rotunde, iar la polul opus vorbim despre unghiile lungi cu forma migdalata. Nu uitam de aplicatiile pe unghii cum ar fi tintele, dar nici de desenele pe unghii. Liniile trasate pur si simplu la intamplare fac deliciul acestei toamne, care promite sa fie una diferita din punct de vedere al trendurilor.

 

Text: Ruxandra Dumitrescu