Consumul de lapte de soia reduce bufeurile

Consumul de lapte de soia reduce bufeurileSe pare ca soia este un ingredient care atenueaza simptomele menopauzei, iar in urma celui mai recent studiu s-a descoperit ca doua pahare de lapte de soia pe zi reduc frecventa si severitatea bufeurilor cu pana la 26%. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Delaware a analizat 19 studii anterioare, examinand efectul sursei de proteine pe mai mult de 1.200 de femei.

S-a descoperit asadar ca doua pahare de lapte de soia pe zi sau aproximativ 245 de grame de tofu pe zi asigura aproximativ 50 mg de flavonoide, necesare pentru un efect benefic.

Ingerarea a cel putin 54 mg de flavonoide din soia timp de sase saptamani pe an reduce frecventa bufeurilor. Autorii studiului au adaugat ca femeile care au consumat soia douasprezece saptamani au prezentat o scadere de trei ori mai mare. Consumul de alimente din soia poate avea un efect deosebit in ceea ce le priveste pe femei, si chiar daca ai 50 de ani si nu te-ai atins niciodata de soia, nu este tarziu sa incerci.

 

Text: Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

aprilie 6th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate