Cum sa „lupti” cu transpiratia excesiva

09339Pe timpul verii este normal sa transpiram mai abundent, mai ales cand temperatura aerului indica valori alarmante, iar meteorologul de la TV repeta zilnic cuvantul „CANICULA”. Insa, atunci cand transpiratia este excesiva, frecventa chiar si noaptea, sau insotita de mirosuri neplacute, problema devine cu adevarat suparatoare.

Cunosc multi oameni care se plang ca, in timpul lunilor de vara, transpira atat de mult, incat deodorantul pe care il folosesc nu face fata transpiratiei, fiind practic nefolositor. Insa, nu doar oamenii de rand au aceasta problema, ci si multe dintre celebritati se confrunta cu aceeasi problema. Probabil nu-i tocmai placut sa fii imbracata intr-o rochie alba, tip sirena, eventual semnata de un designer celebru, si sa ai pete sub brate. Iata cateva secrete pentru evitarea transpiratiei, indiferent daca esti pe covorul rosu, sau daca esti pe strada sau la birou:

 

– In primul rand, trebuie folosit si un antiperspirant  (anti-iritant, formula hipo-alergenica), nu doar un deodorant (ce ofera un miros placut).

–  Igiena sporita; daca pielea axilei nu este curata, aceasta intra in contact cu bacteriile de la suprafata si isi schimba mirosul. Asa ca, cel putin dimineata si seara, fa un dus rapid si curata-ti corpul de impuritati.

 

– Este indicat sa nu bei bauturi foarte reci, cu foarte multa gheata si sa nu iti condimentezi mancarea cu piper, curry, scortisoara, sau alte condimente care au darul de a creste viteza circulatiei, automat de a imbunatati circulatia.

 

– Vizita la dermatolog este foarte importanta pentru inlaturarea transpiratiei excesive. Medicul dermatolog va poate examina pentru a gasi motivele reale care stau la baza transpiratiei excesive, si va poate recomanda un antiperspirant potrivit tipului dumneavoastra de piele.

 

In cazul in care niciuna dintre optiunile de mai sus nu este potrivita pentru tine, puteti discuta cu medicul dermatolog despre noile terapii cu Botox sau Dysport, care se gasesc si in Romania, de foarte putin timp. Tratamentul presupune injectii mici de solu?ie, la nivel subcutanat si este recunoscut pentru efectul intens, care ajuta pielea sa ramana complet uscata timp de ?ase luni sau mai mult.

 

Text : Andreea Popescu