Cum sa-ti ingrijesti corect garderoba si accesoriile

1a8ldmr5De la an la an si de la sezon la sezon, moda se mai schimba, insa, ce-i drept, de cele mai multe ori ea revine. Atunci cand iti achizitionezi haine sau accesorii, trebuie sa te gandesti ca acestea trebuie sa aiba o viata cat mai lunga… pentru ca nu se stie cand vei mai avea nevoie de ele. Pentru ca hainele sa se pastreze intr-o conditie cat mai buna, acestea trebuie sa fie depozitate si ingrijite asa cum se cuvine.

 

Cateva sfaturi usor de urmat te vor ajuta cu siguranta sa redescoperi piesele vestimentare pe care le indragesti si, de ce nu, sa faci economii. Uneori insa, daca iti neglijezi garderoba, este posibil sa nu te poti bucura foarte mult timp de hainele care te avantajeaza.

 

Intretinerea blanurilor naturale

 

Blanurile naturale care sunt terne isi vor redobandi frumusetea de altadata daca sunt frecate usor cu un tampon inmuiat in terebentina. De asemenea, miezul de nuca este extrem de eficient pentru redarea stralucirii hainelor de astrahan. In momentul in care te dezbraci, nu-ti agata haina pur si simplu in cuier, ci intinde-o frumos, pe un umeras. Pe timp de vara este indicat sa nu tii blanurile intr-un dulap inghesuit, ci le poti depozita mai degraba in cutii de carton. Daca vrei sa-ti aerisesti haina de blana, ai grija sa n-o uiti prea mult timp in soare. De asemenea, nu o pune la naftalina, pentru ca se poate pata.

 

Pantofii de piele pot avea viata lunga

 

In primul rand, pentru a beneficia cat mai mult timp de pantofi, ar fi bine sa detii mai multe perechi pentru a le schimba. Pantofii trebuie curatati zilnic si desigur lustruiti cu crema, iar toamna si iarna nu trebuie nicidecum lasati la uscat in apropierea caloriferelor sau a altor surse de caldura. Pantofii de culoarea alba sau bej se curata cu succes cu ajutorul laptelui crud, iar pantofii de lac se lustruiesc cu ulei de masline sau bere.

 

Gentile si manusile, accesorii mereu la moda

 

Ar trebui sa stii ca nu trebuie sa-ti burdusesti geanta cu vrute si nevrute, pentru ca nu vei face nimic altceva decat sa o deformezi. De obicei, este bine sa iti pastrezi gentile umplute cu ziare sau hartii atunci cand nu le folosesti. Iti poti curata usor poseta cu un burete imbibat in apa calduta. De asemenea, poti sa aplici un strat de crema incolora macar o data pe saptamana. Evita sa freci gentile de haine, pentru ca acestea sa nu se decoloreze. Pe gentile albe, poti aplica un strat de pudra de talc, pe care mai apoi sa o scuturi.

 

Bijuteriile… vesnic stralucitoare

 

Podoabele din aur pot fi curatate cu usurinta daca sunt scufundate si lasate timp de 15 minute in alcool sanitar. Bijuteriile din argint care se innegresc de obicei si care lasa urme pe piele pot fi fierte in apa cu putin detergent. Vei fi uimita de stralucirea pe care o vor capata.

 

Desi tehnica zilelor noastre iti permite sa speli hainele in centre specializate si fara prea mult efort, uneori substantele chimice folosite in exces pot dauna. De aceea, este bine sa iti ingrijesti hainele si accesoriile acasa, iar daca vei face acest lucru cu atentie, vei avea numai de castigat.

 

Text: Ruxandra Raica