Despre esarfa si multele sale “functii”

poza asortare esarfaDintre toate darurile pe care le primeste o femeie, cel mai ieftin lucru ar putea fi o esarfa, asta daca nu ne referim la cele create de designerii marilor case de moda. Poate ca o esarfa nu se regaseste intotdeauna pe lista cadourilor dorite, insa reprezinta o alegere buna in acest sezon. Aceste “petice” de material pot fi folosite in mai multe moduri, nu doar infasurate in jurul gatului. Inainte sa te intristezi ca ai primit o banala esarfa, te sfatuiesc sa citesti randurile de mai jos.

Vei ramane surprinsa in cate moduri o poti folosi si cate lucruri poti face cu ea :).

 Istoria esarfelor…

 

Esarfele sunt practice. Ele pot tine de cald in zonele cu clima rece, pot acoperi capul in tarile a caror religie impune acest lucru si, in plus, dau o nota sic oricarei tinute. Sunt purtate de catre barbati, femei, tineri, batrani din intreaga lume si au devenit un trend in ultimele secole.

Daca aruncam o privire inapoi in Roma antica, ne dam seama ca esarfele nu au avut intotdeauna intrebuintarea pe care o au acum. In vremurile acelea, esarfele nu erau purtate pentru a tine de cald sau pentru a fi in pas cu moda, ci pentru… igiena. Atunci, o esarfa simpla era folosita de romani pentru a-si sterge fata si gatul.

In secolul al 17-lea, esarfele erau purtate de mercenarii croati. Esarfele confectionate din banalul bumbac erau purtate de soldati, iar esarfele din matase, de catre ofiteri.

Francezii sunt cei care au dat esarfei alte intrebuintari decat cele obisnuite. Acestia au inceput sa le poarte la gat, denumindu-le “cravata”, de la cuvantul croat “kravata”. In scurt timp, cravata/esarfa unui barbat reprezenta inclinatia lui politica.

 

Daca trecutul esarfei l-ai aflat, este timpul sa afli si viitorul acesteia!


1. Esarfa ca bratara sau curea de ceas

 

Acest lucru functioneaza bine in special daca esarfa este de dimensiuni mai mici si subtire. O esarfa colorata, din matase, care sa inlocuiasca cureaua, cu siguranta va transforma banalul ceas traditional intr-unul indraznet si foarte cool.

 

2.Capul nu a aratat niciodata mai bine


Esarfa colorata pe cap este sursa de inspiratie a multor designeri si bloggeri de moda pentru vara 2013. Fie ca mergi intr-o masina decapotabila, intr-o zi fierbinte, sau ca pur si simplu parul tau, intr-o dimineata, nu a mai vrut sa stea asezat, esarfa da o nota eleganta oricarei coafuri. De la clasic (Jackie O) la retro (“Rosie Riveter”), esarfa puratata pe cap arata foarte atemporal si sexy.

 

3.Inapoi la traditie

 

Exista moduri nenumarate de a purta o esarfa. Pe post de papion, pe post de cravata, pe post de bratara sau pur si simplu in jurul gatului, esarfele sunt la moda si destul de functionale… pentru o simpla bucata de material.

 

Text: Andreea Popescu