Despre minciuni si neincredere

GTeodora:  Ma numesc Teodora, am 43 de ani si sunt pensionata pe caz de boala. Va spun toate astea ca sa intelegeti ca am timp de studiu si de gandire berechet, dar si dorinta! Poate macar acum voi intelege ceva despre viata mea… supararile mele, fiinta mea. Urmaresc de cate ori pot emisiunile despre numerologie, astrologie, ezoterism, yoga sau Codul lui Oreste, dar nu am reusit sa inteleg mare lucru. Toti cei care vin acolo vorbesc frumos, ne indeamna sa iubim, sa fim buni.

“Lumina si Iubire” e deviza lor, dar de fapt nu stiu cat de mult cred ei in ea! Am incercat sa pun in practica ce am crezut eu ca trebuie sa fac, m-am dus mai intai la doamnele astrolog. Cand am ajuns, in primul rand mi-au cerut bani! Fiecare in felul ei. Una mi-a cerut sa-i dau 100 de euro pentru nu stiu ce timbre, alta a pus-o pe secretara sa-mi ceara banii inainte. Dezamagita, am hotarat sa merg la un “numerolog”. Il vazusem la o emisiune (360%) si-mi paruse cald cu ascultatorii lui. Cand i-am cerut sa-mi faca o harta a cerului pentru ziua in care ma nascusem, mi-a cerut cateva sute de dolari. M-am lasat pagubasa (toata pensia mea este 100 dolari). Dar intr-o seara a aparut la Codul lui Oreste un barbat cu parul grizonant, vesel, se vedea ca are mare trecere la femei si e tare mandru de asta. M-am bucurat cand am auzit ca a spus ca doua zile pe saptamana are liber pentru toata lumea (adica si pentru noi, amaratii soartei) si am obtinut cu greu numarul de telefon de la cabinet ca sa aflu adresa. Mi-a raspuns, dupa o lunga asteptare, o voce plictisita. Am crezut ca am gresit numarul, dar nu era adevarat. Era chiar faimosul cabinet. Secretara, caci asa parea sa fie, fara sa ma intrebe care e necazul meu, intepata, mi-a comunicat: veniti luni sau miercuri cu 250 ron /20 de minute sau miercuri si joi cu 150 euro/ora. Am ramas fara grai. M-am jenat sa-i amintesc de promisiunile televizate ale terapeutului si, speriata, am inchis telefonul. Va dati seama, imi cerea pensia mea pe o luna pentru o ora? Ce credeti, asa sunt toti, niste snapani? Sau am nimerit eu unde nu trebuia? Acum ma uit la televizor, la toate promisiunile lor mincinoase, si ma gandesc: IUBIRE SI LUMINA! sau asta trebuie sa le dam noi atunci cand le dam pensia noastra pe o luna pentru o ora de…speranta? Ce ma sfatuiti? Sa inchid televizorul cand se mai vorbeste despre cum sa fim mai buni cu semenii nostri?

Cezara Dafinescu: Draga mea, imi pare tare rau ca ai avut o asemenea experienta. Cred ca ai nimerit tu “la pomul laudat”. Domnii cu dese aparitii televizate probabil au atat da multi clienti incat au uitat care e menirea lor: aceea de a calauzi si ajuta. Pacat. Ar trebui sa stie ca, daca profita ca sa se imbogateasca, li se va lua darul lor divin. Pana una-alta, eu zic sa nu tragi concluzii pripite. Ca in orice padure exista si printre astrologi, clarvazatori si maestri reiki uscaturi! Eu te sfatuiesc sa incepi sa citesti mai mult in domeniu. Mai cu seama ca, asa cum ai spus, ai timp. Citeste cartile lui OSHO, LAZAREV si usor-usor ai sa incepi sa intelegi mai multe… Eu te astept  tot aici, la o discutie mai evoluata cand ai sa fii pregatita. Pana atunci, voi incerca si eu sa ma documentez, caci deocamdata stiu ca “reiki-ul este o metoda de transfer energetic in care se acceseaza sursa de energie universala si se intra in conexiune cu ea, preluandu-se in mod natural o cantitate de energie care va fi transferata cuiva in interesul si  spre binele acestuia”. Cat despre bani si taxe… NIMIC!

Indrazneste si tu sa ii scrii Cezarei Dafinescu despre problemele care te preocupa! Are raspunsuri minunate, presarate cu un strop de optimism, zambete sincere si toata bunavointa din lume. O parere obiectiva asupra problemei care te macina, comunicata intr-o maniera remarcabila, de catre un om de o asemenea valoare, te poate scoate din impas. Scrie-ne pe adresa [email protected] si noi vom avea grija sa iti primesti raspunsul de la Cezara Dafinescu. Declarata de-a lungul timpului una dintre cele mai frumoase si mai talentate actrite ale Romaniei, noi adaugam ca este si o femeie de o intelepciune cum rar mai gasesti.