Din secretele hairstilistilor

Lucian BusuiocPodoaba capilara este arma secreta a femeilor, prin care acestea reusesc sa inspire mister, senzualitate sau feminitate…Si influenteaza modul in care ne vad altii. Acest lucru nu cred ca mai surprinde pe nimeni. Parul poate influenta cu usurinta starea de spirit generala a unei persoane, dar ii poate trada de asemenea si nivelul de sanatate si chiar de fericire si bunastare. 4 hairstilisti de top ne raspund la intrebari despre tipuri de par si afectiunile aferente.

Iata ce zic…

 

Lucian Busuioc – Hair-Stylist Artist Salon

Parul cret si uscat se hidrateaza cu sampoane pe baza de avocado si casmir”

„Parul cret este cel mai usor de recunoscut. Rebel sau nu, structura sa se diferentiaza  de cea a celorlalte tipuri de par datorita porozitatii, cat si starii permanente de uscaciune. Da, este normal sa-ti simti parul usor uscat daca te identifici ca “purtatoare” de par ondulat. Vino in ajutorul lui prin vizite periodice la salonul de infrumusetare si foloseste produse specifice nevoilor lui.

Samponul trebuie sa degreseze usor, masca sa-l netezeasca, dar nu uita nici de produsele de styling! Acestea trebuie sa impiedice absorbtia apei din atmosfera, sa te ajute sa-l “disciplinezi”. Intre doua spalari, utilizeaza uleiuri care nu necesita clatire, pentru a pastra hidratarea si volumul cat mai mult timp. Secretul este sa-l piepteni cu un pieptene special cu dinti mari si rari, sa-l lasi sa se usuce in mod natural sau sa optezi pentru un foehn cu difuzor, astfel incat buclele sa devina elastice. Foloseste produse profesionale ce contin unt de shea pentru a-l descurca mai usor si pentru ca el sa devina moale, usor de stilizat.

Recomand produsele profesionale care contin extract de casmir pentru a ajuta la netezirea firului de par si uleiul de avocado pentru a conferi parului suplete, facandu-l neted si matasos si protejandu-l impotriva uscarii si umiditatii.”

 

Anca Maxim – Hairdresser Artist Salon

Parul degradat are nevoie de produse pe baza de argan si unt de shea’’

“Parul tau are nevoie de ingrijire constanta, mai ales daca traiesti nefericita experienta de a-l avea degradat. Evita folosirea in exces a caldurii puternice sau alege varianta unui foehn, a unei placi profesionale cu temperatura reglabila. Produsele cu protectie termica, cat si cele cu putere de reparare/hidratare in profunzime sunt un „must” pentru nevoile parului tau. Tratamentele pe baza de ulei de argan reprezinta un secret de succes. Foloseste un balsam pe baza de poteine si umectanti, precum glicerina, care practic tin apa in interiorul firului de par, astfel incat acesta sa fie constant hidratat. Nu aplica niciodata balsam la radacina si evita apa fierbinte care usuca si mai mult parul. Serurile pe baza de silicon confera parului stralucire. Cele mai noi produse profesionale pe care le poti achizitiona exclusiv din saloanele de profil iti propun doua ingrediente cu efecte rapide si eficiente: uleiul de argan si untul de shea.”

 

Hairstylist Marius Mizdran

„Pentru parul gras, curele cu vitamina B6 sunt un must”

“Ingrasarea parului apare la o femeie din patru si are de obicei cauze genetice, dar stresul, nervozitatea, o alimentatie dezechilibrata, prea bogata in grasimi, o perioada de oboseala intensa, samponari incorect efectuate, utilizarea abuziva a vopselurilor chimice nu fac decat sa accentueze problema.

    Baza tratamentului „anti” par gras consta intr-o samponare adaptata la tipul de par pe care il aveti sau o samponare ultra-blanda, cu un PH neutru. Utilizati mici cantitati de produs bine diluat si spalati-va bine, fara insa sa insistati prea mult. Nu este bine sa exagerati, caci nu veti face decat sa activati glandele sebacee. Inainte de a va spala, masati-va usor scalpul, pentru activarea microcirculatiei; ultima clatire faceti-o cu apa rece; temperatura foehnului trebuie sa fie mica iar aparatul trebuie tinut la o distanta de minimum 15 cm si, mai ales, nu-l tineti niciodata mai mult de 15 secunde intr-o singura zona. Evitati samponul special pentru bebelusi sau copii, foarte bland, insa cu un efect de ingrasare; frictionarea cu putere a capului cu unghiile in timpul samponarii; doua spalari succesive, caci a doua are efect decapant, apa la temperatura foarte ridicata; foehnul cu temperatura mare tinut foarte aproape de radacinile firului de par.

In completarea ingrijirilor pe care le efectuati asupra parului, este indispensabil sa urmati cateva reguli de igiena a vietii: dormiti suficient, mancati echilibrat, iar o alimentatie bogata in legume verzi si fructe proaspete va ajuta sa eliminati toxinele din organism. Faceti cure pe baza de suplimente nutritionale anti-par gras, pe baza de amino-acizi, sulfati, zinc si vitamina B6, care actioneaza pe termen lung. “

 

Hairstylist Massimiliano Cornacchia

„Sampoanele impotriva matretii trebuie cumparate din farmacii sau din saloane”

“Matreata este de 2 feluri:grasa – care nu se dezlipeste de scalp si parul este foarte gras la radacina sau uscata – se dezlipeste de scalp si parul este foarte gras la radacina. De obicei matreata apare in adolescenta, mai frecvent la barbati si mai putin la femei,copii si batrani. Depasind varsta de 40 ani,scalpul se linisteste. Nu exista o motivatie clara pentru aparitia matretii – poate fi o ciuperca, stres, alimentatie, problema hormonala, exces de carbohidrati. Pentru a identifica problema, recomand un control medical (medic dermatolog), unde se vor face analize si se va stabili exact daca este vorba de matreata sau psoriazis. Daca aveti un par cu matreata, trebuie sa: evitati orice produs de supermarket, este ultimul loc in care putem gasi produse adecvate, acestea irita si mai mult scalpul, sa nu spalati parul cu produse agressive,puternice, care irita scalpul in loc sa-l calmeze, sa nu ne spalam foarte des. In salon avem diferite produse care ne pot ajuta impotriva matretii,cum ar fi peelingul pentru scalp, dar tot timpul combinat cu o crema destresanta. Exista si produse naturiste,pe baza de citrice sau pepperoncino care linistesc problema. Odata gasit produsul care ajuta impotriva matretii,trebuie folosit impreuna cu un sampon profesional citric si cu un sampon delicat de spalare zilnica.”

 

Text: Bianca Badescu