Don’t be cool, be fashionable!

-0ashutterstock_55990762Cea mai mare preocupare cu care se confrunta reprezentantele sexului frumos este legata de aspectul fizic si implicit de moda. Interesul pentru a-ti crea un look care sa te scoata din anonimat si sa te mentina in trend a devenit o dorinta, o realitate si o rutina zilnica pentru femeile de pretutindeni. Daca in trecut, doamnele care tineau “la eticheta” nu concepeau sa se afiseze in societate fara manusi, palarii sau ciorapi de matase dintre cei mai fini, acum este un adevarat “chin” sa te mentii in tendinte si sa respecti moda impusa de marii designeri.

In zilele noastre, perceptia asupra modei s-a schimbat: ne dorim sa fim frumoase, elegante si mereu in pas cu moda, indiferent daca ceea ce se poarta ne caracterizeaza sau nu. Total gresit! Fiecare haina, coafura, machiaj trebuie sa se identifice perfect cu stilul nostru propriu.

Vrem sa fim cool, sa acceptam ceea ce dicteaza moda, sa purtam ce poarta si ceilalti, sa mancam bio, sa ne imbracam vintage chiar daca nu ne caracterizeaza, sa ne facem coafuri ciudate, tatuaje, sa practicam cele mai inovative sporturi (Piloxing, TaeBo, Zumba, Beamfit, Bikini Body, Kangoo Jumps), sa avem neaparat un smartphone, sa ascultam ce e in voga, chiar daca nu ne place, ne asumam si ne complacem in aceasta situatie pentru a nu risca sa devenim “uncool”.

 

“Diferenta dintre stil si moda este una de calitate” (Giorgio Armani)

Indiferent de tendinte, cel mai important este felul in care te simti cu ceea ce porti. Hainele exprima starea de spirit, pozitia sociala si, nu in ultimul rand, personalitatea. Moda este versatila, insa trebuie sa alegem ceea ce ne identifica, sa invatam sa combinam si sa ne formam un stil propriu. Confortul si calitatea sunt cele mai importante criterii pe care trebuie sa le urmam in alegerea vestimentatiei noastre. Este vital sa te simti bine in pielea ta, sa fii sinonima cu firescul si naturaletea. Nu este necesar sa cheltui foarte multi bani pentru un look bine pus la punct, trebuie sa stii sa porti ceea ce te pune in valoare. Daca vrem sa fim fashion, este important sa abordam tinutele in functie de varsta, personalitate si moda, insa cu mentiunea de a fi originale si creative. Moda se schimba, insa un stil bine definit iti reflecta frumusetea si eleganta si este cel care te dezvaluie ca persoana pentru intreaga viata.

“Moda este trecatoare, stilul este etern” (Yves Saint Laurent)

Text: Alexandra Lupu