Dress up your nails! 5 idei de unghii ”imbracate”

principalashutterstock 103031888Schimba garderoba pentru unghiile tale! Avem pentru tine cateva idei haioase si indraznete, pentru bluze, camasi si chiar tenesi pe masura unghiilor tale. Asorteaza-ti unghiile la tinutele pe care le porti!

Pentru realizarea acestor desene de unghii ai nevoie doar de cateva oje colorate printre care neaparat una alba si una neagra si de o pensula subtire. Sau poti cumpara direct acele oje sub forma de carioca special concepute pentru pictatul unghiilor.

 

bluzaBluza – aceasta este poate ideea cel mai usor de realizat si se potriveste tinutelor casual. Pentru a obtine acest model de unghii trebuie sa aplici pe unghie un strat de lac incolor, iar apoi cu pensula inmuiata in oja alba trasezi doua semicercuri aproape de baza unghiei (lasand o mica portiune necolorata -un ”decolteu”) care vor fi gulerele bluzei. Poti colora apoi bluza sau o poti picta cu buline colorate sau flori micute, depinde doar de tine, lasa-ti imaginatia sa creeze!

 

smokingSmoking – in zilele in care iti place sa te imbraci cu haine inspirate din garderoba masculina, poti alege modelul smoking pentru unghii. Mai intai aplica un strat de oja aba pe toata suprafata ungiei, apoi cu oja neagra traseaza doua linii oblice care se intlnsc la mijloc pe varful unghiei si pornesc catre marginile bazei unghiilor. Coloreaza cu negru portiunea exterioara, acesta va reprezenta smokingul. Apoi, pe portiunea alba la baza unghiei picteaza un papion micut, iar sub el deseneaza 3 buline negre, care vor reprezenta nasturii.

 

breteleBretelele – sunt o alta idee haioasa si simplu de realizat, daca iti doresti unghii la moda. Coloreaza unghiile in alb, apoi cu negru, albastru sau cu alta culoare inchisa coloreaza varful unghiei, apoi traseaza bretelele – reprezentate de doua linii verticale paralele – pana la baza unghiei. Poti face apoi 3-4 nasturi, sau poti picta la baza unghiei un mic guleras ori chiar un papion colorat.

 

corsetunghiiCorset – pentru tinute elegante imbraca-ti unghiile in corset. Aplica un lac incolor pe toata suprafata unghiei, apoi picteaza unghiile spre exterior cu o oja colorata (rosu, bordo, roz sau chiar auriu sau argintiu) in functie de tinuta pe care o porti, lasand o fasie subtire necolorata pe mijlocul unghiei.  Pe acea fasie traseaza apoi trei X-uri negre micute pozitionate unul sub altul – acelea vor fi sireturile corsetului.

 

tenesiBascheti – te imbraci sport sau esti fana a tenesilor? Atunci de ce nu ti-ai ”incalta” fiecare unghie cu cate un baschet simpatic? E simplu: taie-ti unghiile in forma ovala, coloreaza varful unghiei in alb (fasia alba va reprezenta un sfert din unghie), iar pe restul unghiei catre baza aplica oja intr-o culoare vesela (poti chiar sa colorezi fiecare unghie intr-o alta nuanta). Pe mijlocul portiunii colorate, traseaza doua X-uri albe dintr-o parte in alta a unghiei. Finiseaza cu un semicerc foarte subtire negru trasat chiar pe langa varful acesteia. Tenesii sunt gata!

 

Text: Bianca Badescu

Foto: Google Images