Eficienta extractului de polen

Eficienta extractului de polenPolenul contine aminoacizi, lipide, hidrati de carbon, vitamine, pigmenti ce au rol stimulator in combinatie cu produsele cosmetice. Cremele pentru ingrijirea fetei ce au la baza polen sunt destinate ingrijirii atat tenului normal, cat si celui gras sau uscat. Produsul are o actiune nutritiva, de revitalizare a tenului.

Tenul uscat, lipsit de elasticitate si luminozitate, care necesita o hranire si o protectie abundenta, va beneficia in mod deosebit in urma actiunii normalizatoare a polenului. Chiar si tenul gras, cu toata secretia abundenta de sebuum, este, de cele mai multe ori, aspru si prea putin suplu. Produsele cu extract de polen sunt bine suportate de tenurile sensibile, mentinandu-se  un grad normal de hidratare a pielii si oferind acesteia un aspect neted si catifelat.
Efectele benefice ale polenului sunt imediate si, de multe ori, spectaculoase. Pentru mastile cosmetice care se pot aplica saptamanal, extractul de polen poate fi utilizat in diferite amestecuri: cu galbenus sau albus de ou, caolin, drojdie de bere, miere, sucuri de fructe, in raport cu natura tenului, cu gradul de devitalizare al pielii, cu necesitatea hranirii si catifelarii ei. Polenul cuprinde peste 50 de substante active cu un spectru de influenta larg asupra afectiunilor si disfunctiilor organismului uman.Insusiri terapeutice ale polenului

Speciile de polen au urmatoarele insusiri terapeutice:

– Salcamul este calmant;
– Castanul dulce favorizeaza circulatia, descongestioneaza ficatul si prostata;
– Castanul decorativ actioneaza asupra tulburarilor circulatorii, fortifica reteaua capilara;
– Papadia este diuretica, depurativa, usor laxativa;
– Marul actioneaza benefic asupra miocardului, fortifiant general;
– Salcamul galben japonez protejeaza organismul impotriva hemoragiilor si micsoreaza timpul de coagulare, intareste contractiile inimii si regleaza ritmul.
– Salvia actioneaza asupra functiilor digestive si intestinale, poate contribui la reglarea menstrelor;
– Cimbrisorul activeaza circulatia, este tonic si usor afrodisiac;
– Teiul este calmant, sedativ.

Text: Dr. Miruna Toma