German Brass la Ateneul Roman

2_iulie_-_German_BrassLuni, 2 iulie, incepand cu ora 20:00 sunteti asteptati cu mic cu mare la Ateneul Roman pentru a asculta inovatia muzicii brass a ansamblului German Brass – de la Scheidt la Shostakovich, de la Dixieland la Bossa Nova. Ansamblul German Brass a fost infiintat in 1974 si este de atunci sinonim cu muzica brass la cel mai inalt nivel, influentand-o in mod decisiv.

German Brass a reusit sa creeze “diversitate in unitate” prin producerea unui sunet colectiv unic, inconfundabil, cu cei 10 interpreti si renumiti solisti din orchestrele germane de prim rang. Ca ansamblu, interpreteaza muzica de camera, cu o dinamica si o arta simfonica pe care numai instrumentistii de brass o pot produce.

Repertoriul German Brass include toate tipurile si formele stilistice, de la Scheidt la Shostakovich, de la Dixieland la Bossa Nova. Contine atat elemente clasice, cat si de divertisment. In concerte, ansamblul hraneste si surmonteaza cu profesionalism si bucurie diviziunea dintre doua stiluri de muzica.

 

Text: Andreea Popescu