Machiaj teatral si accesorii avangardiste

machiaj-teatral_shutterAr fi poate mult prea simplist sa consideram frumusetea drept “oglinda fiecarui om” pentru ca ea a depasit inca din stadiul incipient aceasta titulatura. Oamenii au inceput sa-si dezvolte si cultive propriul “frumos” sa-si  cizeleze si sa-si rafineze gusturile. Frumusetea invata sa-si arate toate nuantele in functie de secol, de curent si de tendinte. Apar din ce in ce mai multe metode de infrumusetare, competitie din ce in ce mai acerba, iar ofertele din ce in ce mai  indraznete si mai variate. 

Metodele de infrumusetare sunt distribuite in mod egal si cauta sa ajusteze ”mama-natura” atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor.

Insa se pare ca pentru moment, barbatii se limiteaza doar la stadiul de finantatori ai femeilor, mentinandu-se tineri prin cu totul alte metode, incercand chiar sa isi cultive latura de barbat fatal, putin grizonat, brazdat de timp pe la tample si eventual stufos acoperit de o barba cat se poate de masculina.

A fi frumoasa zi de zi
Doamnele acestui secol prefera sa se ingrijeasca in mod constant. Anul acesta este destinat femeilor libere, puternice si foarte sigure pe ele si pe propria putere de seductie. In materie de machiaj, adopta un stil teatral, iar in ceea ce priveste accesoriile, acestea vor deveni in cel mai scurt timp piesa de rezistenta a tinutelor voastre. Iar pentru ca in fiecare dintre noi exista o doza mai mare sau mai mica de timiditate, cele care nu ati reusit inca sa va adaptati intru totul modei de anul acesta, puteti adauga unei tinute “cuminti”, un accesoriu care sa va confere o nota de actualitate tinutei. Machiajul se poarta cat mai teatral, culorile se pot juca in voie pe pleoape, iar gloss-urile troneaza in cele mai sclipitoare variante. Este bine totusi sa se tina cont de culorile ce avantajeaza fiecare tip de ten, de ochi, de culoare a parului, fara a patrunde insa intr-o monotonie a perfectiunii.

In functie de stil
Femeile care prefera sa adopte un look mai fresh, mai natural, femeile dinamice care nu mizeaza pe un machiaj perfect, este de preferat sa continue in aceleasi note de culoare, adaugand in plus un ton. Tenul mangaiat de un bronz auriu indulceste privirile si da o nota de naturalete chipului, inlocuind
vechea culoare albicioasa si iernatica a tenului. Pentru cele care preferati un look mai indraznet, nu ezitati sa acordati un aer de festin fetei. Puteti opta  eyeshadow-uri in nuante de roz, albastru electric, galben sau verde praz. Buzele trebuie sa reprezinte, fara indoiala, punctul forte al machiajului, nuantele ce primeaza fiind  tonurile de roz, auriu si gloss-rile pline de particule cameleonice. Machiajele de seara raman insa cele clasice, in care seductia trebuie sa joace rolul principal. Asa ca, nu ezitati sa folositi un ruj in nuante acaparatoare de rosu, lasand pleoapele sa se odihneasca acoperite de un auriu misterios. Umbrele in nuante cat mai contrastante sunt cele mai de efect in aceasta vara.

Recomandari

Nu ezitati sa va puneti in valoare latura romantica si printr-un machiaj romantic, aplicand pleoapelor un fard luminos, conturand cu un creion dermatograf, si finalizand prin dubla aplicare a ritmului pentru ”volum extrem”. Parul nu trebuie uitat de nicio femeie care doreste sa aiba un aspect aproape perfect deoarece acesta desavarseste stradania unui machiaj de efect. De aceea, tunsorile se vor a fi cat mai futuriste, si de ce nu, foarte asimetrice, pentru a fi in concordanta cu o tinuta sau machiaj pe masura.

Ce se poarta
Se poarta nuantele calde  de blond, completate discret de niste suvite usor mai inchise ca ton, pentru cele care doresc sa acorde un aer adolescentin fetei. Nuantele de saten pana la brunet se pot incalzi cu suvite fine de blond asortate cu o tunsoare asimetrica in scari si cu un breton de efect. Vara aceasta se poarta nonconformismul dus pana la extreme, pentru a oferi senzatia de festin a intregii noastre personalitati. Femeile si adolescentele au sansa in aceasta vara sa confere alte dimensiuni atat laturii interioare cat si celei exterioare. Femeile trebuie sa isi cultive si sa-si arate in cel mai placut mod calitatile cu care au fost inzestrate, fara a cadea in latura falsitatii extreme.

Text: Teodora Tanase