Nu lasa stresul sa puna stapanire pe viata ta

1a1ashutterstock_30572017Nu este neaparat de vina locul de munca sau agitatia in care traiesti, chiar daca acestea sunt primele motive care iti trec prin minte. Trebuie sa stii ca si obiceiurile proaste din alimentatie inrautatesc aspectele sanatatii. Nu trebuie sa faci schimbari majore nici in viata, nici in alimentatia ta, ci trebuie doar sa iei in considerare urmatoarele sfaturi:

Bea apa!
Un organism deshidratat nu mai are puterea de a elimina toxinele si de a absorbi nutrientii, plus ca deshidratarea duce la multa risipa de energie. Nu astepta pana ti se face sete, deoarece acest lucru indica faptul ca esti deja deshidratata. Daca nu iti place apa simpla, iti poti prepara o limonada, un ceai rece sau un suc proaspat de fructe sau legume.

Trateaza-ti furia!
Furia este o energie subtila toxica si poate provoca un stres ingrozitor asupra corpului si mediului inconjurator. Trebuie neaparat sa te eliberezi si sa te relaxezi. Incearca sa iti iei o minivacanta sau fa plimbari scurte, dar dese prin parc pentru a-ti pune in ordine toate gandurile.

Nu renunta la lichidele calde!
Gustarile junk food nu pot fi o alternativa si nici nu pot inlocui o supa, o ciorba ori alta mancare calda. Trebuie sa ai in vedere ca numai alimentele sanatoase, gatite corect, iti pot asigura energia de care ai nevoie pentru a face fata activitatilor de peste zi.

Nu abuza de cafea!
Dimineata simti nevoia unui impuls de energie, insa cafeaua nu-ti confera decat iluzia acestei energii. Cel mai bine este sa bei apa plata sau sucuri de fructe.

Nu mai lenevi!
Nu lenevi in pat si ridica-te imediat ce ai deschis ochii pentru ca altfel iti va fi somn toata ziua. In timpul noptii, corpul elimina toxinele, inlatura stresul si tulburarile emotionale si isi reface rezervele energetice, asa ca evita sa dormi foarte mult.
Daca vei urma aceste sfaturi, stresul va sta departe de tine, iar tu te vei simti excelent.

Text: Andreea Popescu