O zi

shutterstock 93052222Am citit de curand o poezie care incepea cam asa: “Orice copil are o zi/ orice copil are un vis”. O poezie foarte frumoasa. Intr-adevar, orice om are o zi si un vis al lui. Daca astazi ar fi ziua mea, oare ce as face? As vrea sa stau cu cei dragi mie si sa primesc flori. Imi plac foarte mult florile. Si cadourile imi plac. Mai ales cele care ma surprind, dar in mod special imi place sa vad ca prietenii se gandesc la mine.

O floare valoreaza enorm in ochii mei. Are darul sa-mi aduca lumina in suflet si pe fata, odata cu gandul celui care mi-o daruieste timid sau cu indrazneala si bucurie.

Daca azi ar fi ziua mea, mi-ar placea sa fie soare si sa rad. Daca azi ar fi ziua mea, mi-ar placea sa-i stiu pe toti ai mei linistiti si bucurosi, sa-mi vad prietenii multumiti si fericiti.

Daca azi ar fi ziua mea, mi-as dori drept cadou sa am puterea de a face lumea mai buna. Si nu cu o bagheta magica, ci cu intelepciune, rabdare si drag de oameni.

Daca azi ar fi ziua mea, nu mi-as dori nimic material, mi-as dori ganduri bune si dragoste.

Daca azi ar fi ziua mea, mi-as dori o zi de care sa-mi amintesc la batranete.

Daca azi ar fi ziua mea si a altor milioane de oameni, mi-as dori si le-as dori sa fie fericiti. E suficient.

Dar stiti ceva? Astazi chiar este ziua mea. Si cu un pic de intelepciune, de rabdare si mult drag de voi, toate puse in acest text, sper sa va fac ziua mai frumoasa. Si puteti considera ca e si ziua voastra. Fiecare om are o zi…

Text: Alina Niculescu