Reorganizeaza-ti sifonierul pentru toamna

1a2apjcw0oPentru ca, de cele mai multe ori, femeilor nu le ajunge spatiul din sifonier pentru a-si depozita piesele vestimentare si pentru ca hainele trebuie pastrate in cele mai bune conditii astfel incat sa nu se deterioreze, o buna gospodina ar trebui sa stie cum sa-si organizeze spatiul din sifonier, cum sa-si grupeze cat mai la indemana obiectele pe care le utilizeaza cel mai mult, astfel incat sa le poata identifica usor si repede. Desi nu exista un dulap-model, exista zeci de variante ideale, eficiente si la indemana oricui.Nu irosi spatiul

De la anotimp la anotimp, hainele se schimba, asa ca cel mai bine este sa nu pastrezi peste iarna in sifonier rochitele din matase si fustitele cu volanase, pentru ca nu vor face nimic altceva decat sa ocupe spatiul destinat puloverelor groase si fularelor de lana.

Asadar, lasa locul hainelor de sezon si depoziteaza-le pe cele din sezonul trecut pe cel mai inalt raft al sifoneriului, acolo unde in mod obisnuit nu prea se umbla, sau intr-un geamantan. Intotdeauna este bine sa tii grupate articolele intime, precum sutienele, bikinii si pijamalele, astfel sa le poti avea pe toate la indemana, fara prea mari dureri de cap. De obicei, aceste obiecte se pastreaza pe rafturile sau in sertarele de jos ale dulapului.

 

Paltonul sta la locul lui

Cel mai spatios compartiment al sifonierului trebuie sa fie destinat costumelor, rochiilor groase, paltoanelor… cu alte cuvinte obiectelor care nu pot fi pliate si care s-ar putea uza daca sunt inghesuite unul intr-altul. Tocmai de aceea nu trebuie sa iti burdusesti sifonierul de haine, trebuie sa renunti la cele mai vechi, pe care nu le mai porti, iar spatiul trebuie sa fie aerisit. Daca ai haine mai pretentioase, cel mai indicat este sa le pastrezi in huse special confectionate pentru a le feri de praf si pentru a nu se sifona.

 

Nu depozita fustele si pantalonii la intamplare

Chiar daca nu te deranjeaza sa iti calci fustele sau pantalonii de doua ori, cel mai bine este sa le asezi pe umerase special proiectate pentru aceste piese vestimentare. Umerasele cu un rulou special montat sub stinghia arcuita sunt destinate pantalonilor, iar umerasele care au plasate carlige la cele doua capete sunt destinate fustelor. Cand vine vorba de pantofi, acestia ar trebui depozitati intr-un spatiu special destinat, numit pantofar. Dupa fiecare purtare, lasa-ti pantofii la aerisit pentru a nu imprumuta un miros neplacut.

 

Curele si bretele

Curelele, bretelele, cordoanele si cravatele trebuie sa aiba si ele spatiul lor. Daca sifonierul tau nu este inca dotat cu asa ceva, cel mai bine este sa iti montezi pe una dintre usile interioare o bara ingusta pe care sa poti suspenda aceste accesorii. Ciorapii si batistele pot fi depozitate in plicurile-buzunar care se gasesc in comert, bineinteles, si care sunt extrem de usor de utilizat si, in acelasi timp, eficiente.

Desi in zilele noastre exista tot felul de sifoniere si dulapuri cu un design special, care iti permit sa iti depozitezi imbracamintea in fel si chip, trebuie sa recunoastem ca spatiile din apartamente nu sunt de obicei chiar atat de ofertante. Important este sa pastrezi sifonierul aerisit, sa pui obiecte parfumate special destinate mentinerii unui miros placut, astfel incat sa te poti bucura de haine cat mai mult timp.

 

Text: Ruxandra Raica