Retete de infrumusetare cu orez: iata 4 intrebuintari in cosmetica

Orezul este una dintre cele mai consumate cereale si, ca productie, se afla pe locul doi in lume. Renumit in gastronomie gratie varietatii de substante nutritive esentiale continute, orezul nu este doar un aliment regasit in dieta tuturor persoanelor ci, in plus, este un ingredient foarte util in ingrijirea parului si a pielii. Ca dovada a acestui fapt numeroase creme si produse de infrumusetare au la baza minunata planta. Orezul ajuta la reglarea pH-ului pielii, scade productia de sebum, este un excelent exfoliant si un bun remediu antiacnee. Iata, in continuare, 4 retete de infrumusetare care au la baza orez!



Extractul de orez, secretul frumusetii asiatice

Exfoliant cu orez

Prin macinarea orezului se obtine o pulbere cu proprietati abrazive si revitalizante pentru piele. Exfoliantul nu doar indeparteaza celulele moarte si impuritatile de la suprafata pielii, ci elimina si punctele negre si petele de pe ten, hidratand pielea si redandu-i stralucirea naturala. Se macina aproximativ 50 de grame de orez pana se transforma in praf si se amesteca cu o lingura de ulei de nuca de cocos pana se obtine o pasta omogena care se aplica pe toata fata prin miscari circulare. Se lasa sa actioneze 10 minute si se repeta la interval de 2 sau 3 zile.

Retete de masti exfoliante care contin orez

Masca anti-aging cu orez

Orezul este bogat in inozitol, o substanta care stimuleaza circulatia si are puternice proprietati antiimbatranire, reducand la minim aparitia ridurilor. Reteta propusa se regaseste si sub denumirea de „masca japoneza cu orez” si este trucul de intinerire cel mai folosit de femeile din Japonia. Se macina 3 linguri de orez (aproximativ 30 g) si se amesteca cu 2 linguri de apa distilata, 2 linguri de pasta de avocado si 1 lingura de miere. Va rezulta o pasta cremoasa care se va aplica pe fata, gat si decolteu si se va lasa sa actioneze 30 de minute. Pentru rezultate remarcabile se recomanda a se folosi masca cel putin o data pe saptamana.


Balsam de par cu orez

Apa care rezulta din inmuierea orezului este bogata in vitamine, minerale si proteine ​​esentiale care ajuta la hranirea si consolidarea parului, prin urmare, indiferent ca doriti sa gatiti sau nu orezul, aceasta apa nu trebuie aruncata. Folosita in clatirea parului va minimiza alopecia, va netezi firele si-i va oferi o stralucire naturala parului. Se fierbe 1 litru de apa si cand s-a oprit focul se adauga o cana de orez (aproximativ 250 de grame) si se lasa timp de 20 de minute. Ulterior se separa boabele de lichid, iar acesta se foloseste in etapa de clatire a parului, dupa ce a fost spalat, in prealabil, cu sampon. Se lasa sa actioneze pe par minim 5 minute si se clateste ca de obicei. Se poate utiliza de fiecare data cand va spalati parul. Boabele ramase se pot folosi ca exfoliant pentru corp.

Masti naturale pentru indesirea parului

Tonic cu orez pentru piele

O alta utilizare incredibila a apei rezultata in urma inmuierii orezului este aceea de tonic natural pentru piele. Pe langa curatarea profunda a porilor, prevenirea imbatranirii premature si stimularea circulatiei sangvine, apa, fiind extrem de bogata in vitamine, minerale si fibre naturale, are capacitatea de a penetra stratul superior al pielii si de a anihila radicalii liberi responsabili de degradarea structurii si texturii sale. In plus, regleaza secretia glandelor sebacee si, implicit, reduce excesul de sebum, oferind pielii un luciu natural si sanatos. Se fierbe 1 litru de apa si la final se adauga 100 de grame de orez. Se lasa orezul la inmuiat cateva ore, pana ce apa devine alba la culoare. Se separa lichidul de boabe si se toarna intr-un recipient cu pulverizator. Se aplica pe fata si se lasa sa actioneze 15 minute. Se recomanda folosirea sa de doua ori pe zi, de preferat dimineata si seara, dupa curatarea prealabila a tenului. Solutia tonica obtinuta se poate folosi pe orice tip de ten, inclusiv pentru ingrijirea celui sensibil.

Scapa de petele de pe ten cu aceste 5 creme naturale! Detalii aici!

Text: Madalina Manole