Sfaturi pentru alegerea corecta a lotiunii de plaja

shutterstock 49769215In fiecare an, sunt raportate aproximativ 3,5 milioane de cazuri de cancer de piele. Aceasta este o statistica cam infricosatoare, ce-i drept! Stim cu totii importanta aplicarii protectiei solare, dar multi dintre noi nu respecta intocmai regulile la plaja. Oricare ar fi motivul, e timpul sa ne asumam responsabilitatea pentru pielea noastra.

 Cauta o lotiune care sa-ti placa!

Alege o lotiune pe care sa o folosesti cu placere. Opteaza pentru arome fresh, de vara, care iti reimprospateaza simturile si, in felul acesta, te vei simti “responsabila” sa o aplici iar si iar. Personal, am ales o lotiune cu spectru larg, cu SPF 30, care miroase a nuca de cocos. Mmmm! M-a atras si consistenta lotiunii, dar mirosul a fost cel care m-a facut sa cumpar produsul. Poate parea o prostie, dar mirosul, textura, SPF-ul sunt toate la fel de importante. Alege cu intelepciune!

 

Aplica doua straturi de lotiune!

Studiile au descoperit ca cei mai multi oameni aplica doar 1/4 din cantitatea de lotiune recomandata protectiei eficiente a pielii. Expertii recomanda o dubla aplicare pentru a asigura o acoperire adecvata. Acest lucru este valabil nu doar in cazul lotiunilor care se intind pe piele, dar si in cazul spray-urilor care trebuie pulverizate. In cazul in care ai impresia ca ai aplicat prea mult, maseaza-te usor pana ce lotiunea va fi absorbita complet de piele. Sau, pentru a evita astfel de situatii, ai putea aplica doar jumatate din cantitate, intr-un singur strat, iar pe al doilea strat aplica-l abia dupa ce primul a intrat in totalitate in piele.

Protectie suplimentara cu antioxidanti

Este cunoscut faptul ca unele raze UV vor ajunge la piele chiar si cu protectia solara aplicata, indiferent de numarul straturilor in care a fost aplicata. Acesta este motivul pentru care companiile au adaugat in lotiunile comercializate antioxidanti precum vitaminele C, E si ceai verde. Acesti antioxidanti protejeaza impotriva radicalilor liberi si reduc daunele soare, cum ar fi hiperpigmentarea.

 

Stai la soare in mod responsabil!

Aplicarea  protectiei solare nu este singurul mod in care te poti feri de razele daunatoare ale soarelui. Pentru a avea cu adevarat grija de pielea ta, evita pe cat posibil expunerea indelungata. Creatorii de moda au facut palarii de soare adorabile cu un motiv! Palariile si imbracamintea  in combinatie cu lotiunea destinata protectiei solare fac casa buna cu sanatatea pielii. Asta nu inseamna ca nu te poti bucura de soarele de vara in totalitate, ci doar ca oferi pielii sansa de a ramane sanatoasa si neafectata de razele UV.

La urma urmei, nimic nu te-ar putea atrage la o piele arsa sau bronzata in stilul fermierului… sau la o piele descuamata… sau la o piele hiperpigmentata!

 

Text: Andreea Popescu