Somnul nostru cel de toate… noptile

somnul nostru cel de toate noptileAi visat vreodata ca somnul este inutil si ca ai fi avut nevoie de mai mult timp sa faci toate lucrurile pe care ti le-ai planificat? Dar aceasta dorinta dependenta de munca nu va deveni niciodata realitate, pentru ca atunci cand nu dormi suficient, consecinte neplacute nu intarzie sa apara. Asa cum frumos ar fi sa avem un plus de 6-8 ore pe noapte, caci beneficiile somnului nu pot fi negate. Daca esti in cautarea unui motiv bun pentru a imbunatati calitatea somnului tau (sau de o scuza pentru a trage un pui de somn), citeste randurile de mai jos.

 

Imbunatateste puterea creierului

Doar pentru ca esti adormit nu inseamna ca creierul nu este ocupat. Te-ai confruntat vreodata cu acel moment in care tinzi sa uiti absolut toata materia invatata penru examenul de a doua zi, iar dimineata imediat urmatoare sa descoperi o diferenta uluitoare in capacitatea ta de a-ti aminti? Acest lucru s-a intamplat pentru ca creierul tau intareste amintirile in timp ce dormi. Fie ca inveti o limba noua, ca studiezi pentru un test, asteapta-te ca memoria ta sa functioneze mai bine dupa o noapte de somn linistit.

 

Imbunatateste viata sexuala

Un studiu realizat de National Sleep Foundation a descoperit o tendinta alarmanta in randul oamenilor care se pare ca sunt prea obositi pentru a face sex. In urma studiului realizat pe un esantion de 12.536 de persoane, s-a constatat ca unul din patru adulti casatoriti sau care locuiesc cu un partener a afirmat ca gaseste mereu scuze pentru a nu face sex. O noapte de somn odihnitor inseamna si sex mai satisfacator. Mai mult decat atat, sexologii americani ies la rampa cu o noua descoperire in materie de sex: mai mult somn inseamna mai mult (si mai bun) sex! Prin urmare, pentru o viata sexuala activa se recomanda odihna, odihna, odihna!

 

Favorizeaza pierderea in greutate

Mai multe studii indica faptul ca exista conexiuni intre un somn neodihnitor si cresterea in greutate. Un studiu recent realizat de American Heart Association a constatat ca participantii privati ??de somn au consumat suplimentar o medie de 549 de calorii, mai mult decat grupul de control (care a dormit mai mult cu o ora si douazeci minute).

 

Creste nivelul de sigurantei

Potrivit unui studiu realizat de Asociatia Americana de Automobile, 1 din 6 accidente rutiere mortale este cauzat de somnolenta. Acestea fiind spuse, se recomanda odihna inainte de a conduce un autovehicul.

 

Reduce stresul

Calitatea somnului si nivelul de stres sunt atat de strans legate incat este greu sa faci diferenta intre ele, dar un lucru este cert: o noapte buna si linistita te va ajuta sa scapi de monstri care traiesc in interiorul gandurilor tale. O noapte de somn bun poate sa te faca sa privesti viata cu alti ochi. Nu uita: somnul iti limpezeste mintea si iti relaxeaza corpul, pregatindu-l pentru o noua zi.

 

Text: Andreea Popescu