Sprancenele – cheia unui chip armonios

shutterstock 41563432Se spune ca forma sprancenelor poate scoate in evidenta tot ce este mai frumos la un chip sau, din contra, il pot influenta in rau. Este foarte important sa avem o forma corecta a sprancenelor, indiferent ca preferam sprancene mai groase sau mai subtiri. Despre cum poti obtine acasa sprancenele pe care ti le doresti, despre ce greseli nu trebuie sa faci in materie de pensat si de ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi forma sau culoarea sprancenelor pentru a avea un chip armonios, vom vorbi in continuare.

 

  • In primul rand, inainte de a incepe sa te pensezi, vizualizeaza in minte forma pe care vrei sa o dai sprancenelor. Apoi, cu ajutorul pensetei masoara distanta dintre linia exterioara a radacinii nasului si capatul interior al sprancenei, pentru a te asigura ca spranceana incepe de pe aceeasi linie ca si nasul.

 

  • Cu ajutorul unui creion pentru sprancene, traseaza conturul acestora pentru a te asigura ca nu o sa le pensezi asimetric sau mai mult decat e cazul. Daca ai imparti in patru spranceana,  locul unde se arcuieste ar trebui sa fie la trei sferturi din distanta care este pana la baza nasului. De acolo, coada trebuie sa mearga in jos urmarin linia ochilor.

 

  • Apoi, piaptana sprancenele in sus cu o perie speciala, de obicei creionul pentru sprancee este prevazut cu asa ceva. Abia acum poti incepe sa smulgi firele care sunt in plus, cele care ies in afara conturului. Penseaza doar sub spranceana, nu si deasupra, pentru ca risti sa smulgi firele din locul de arcuire, lucru ce creeaza impresia vizuala de spranceana cazuta.

 

  • Din cand in cand, indeparteaza-te de oglinda pentru a observa mai bine daca sprancenele sunt simetrice si pentru a vedea in ce locuri mai este nevoie de pensat. Atunci cand esti aproape, perspectiva se deformeaza si nu-ti mai dai seama foarte bine de forma sprancenelor. Observa de asemenea locurile care necesita umplere, acolo unde firele de par sunt mai rare.

 

  • Cu ajutorul unui creion sau a unei pensule inmuiate in putin fard, umple discret spranceana. Ai grija sa nu folosesti o culoare prea inchisa si nici sa nu insisti prea tare cu pensula sau creionul, pentru ca o spranceana intens colorata are un aspect ciudat.

 

  • Dupa colorare, poti tunde putin sprancenele cu ajutorul unei forfecute. Piaptana firele de par din nou in sus pe directia sprancenei. Daca observi ca ai fire care ies semnificativ din contur, care sunt mai lungi decat celelalte sau care atarna peste marginea sprancenei, taie-le putin varfurile astfel incat sa le aduci la acelasi nivel. Tunsul nu este recomandat decat in cazul in care ai sprancene dese, pline. Ai grja insa sa nu le tunzi prea mult, pentru ca se creeaza goluri inestetice. Daca este nevoie, adauga putina culoare acolo unde s-a sters.

 

  • Secretul pentru a obtine sprancene simetrice este ca punctul de arcuire sa fie la fiecare in parte exact in aceeasi pozitie fata de ochiul respectiv. La final, aplica putina pudra pentru a absorbi sebumul si pentru a fixa creionul. Pentru ca sprancenele sa para mai arcuite, aplica sub ele un iluminator.

 

  • Intotdeauna, trebuie sa tii cont de forma fetei atunci cand iti pensezi sprancenele. Daca ai fata mica si delicata, nu vei fi avantajata de sprancene groase. Daca ai fata mai mare si osul de sub sprancene este pronuntat, atunci te vor avantaja niste sprancene mai groase. Acestea se potrivesc si in cazul persoanelor cu o fata mai plina sau cu buze groase. Daca in schimb spatiul dintre spranceana si ochi este mic, atunci trebuie sa subtiezi mai mult sprancenele pentru a da luminozitate privirii. Tine cont ca distanta dintre baza parului si sprancene, cu distanta dintre sprancene si baza nasului si cu cea dintre baza nasului si barbie trebuie sa fie egala.

 

  • Si culoarea parului este foarte importanta in alegerea nuantei sprancenelor. Daca esti blonda, sprancenele trebuie sa fie cu o nuanta mai inchise, dar in niciun caz negre, iar daca esti bruneta, sprancenele ar trebui sa fie cu o nuanta mai deschise.

 

Text: Bianca Badescu