Stilul preppy – back to school

Stilul preppy  back to schoolStilul preppy ar putea fi definit ca un stil vestimentar clasic, insa studiat, care se bazeaza foarte mult pe culori, pe piese precum jeansi, tricouri polo, sacouri, esarfe, cardiganuri etc. Denumirea acestui stil provine de la denumirea scolilor elitiste unde se pregateau pentru facultate liceeni instariti de pe coasta de est a Americii. Caracteristicile lui presupun un anumit vocabular, eticheta, maniere si un accent care ne duce cu gandul la clasa sus-pusa.

Adesea, termenul este asociat cu Universitatea Ivy League, una dintre cele mai vechi universitati din nord-estul Americii, avandu-si radacinile in anii 1940-1950. Clopotelul a sunat… pretty preppy!

 



Scoate o foaie de hartie!

 

Tonurile pe care le poti purta daca adopti stilul preppy sunt atat cele de alb-negru, navy, bej, dar si nuantele puternice precum galben, roz, lime, rosu, oranj. Modelele precum dungile, motivele marinaresti, motivele florale si tartanul sunt foarte populare cand vine vorba despre stilul vestimentar preppy.

Alege obiecte vestimentare care sa se potriveasca, sa nu fie prea stramte sau prea largi. Sacourile cu umeri proeminenti, camasile la dunga, jeansii colorati, trenciurile cambrate sau sosetele pana la genunchi reprezinta detaliile care fac diferenta.

 

Lucrare de control – in ce situatii poti adopta stilul preppy?

 

Culmea este ca poti adopta stilul preppy chiar si la serviciu. Pune-ti o pereche de jeansi clasici, o camasa nerdy, o cravata sau un papion colorat la gat, un sacou intr-o culoare puternica si o geanta in genul celor care au forma unui sac. Sigur ca nu iti vei pune in ea carti sau caiete, ci doar lucrurile necesare.

Manusile reprezinta un detaliu pe care nu trebuie sa il omiti, mai ales daca optezi pentru un trenci cu maneca trei sferturi. Daca alegi stilul preppy, din garderoba ta nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma puloverul polo, pantofii Oxford, blazerul, cardiganul purtat pe umeri, cravatele colorate, fustele scurte si plisate din materiale groase purtate cu dresuri mate din bumbac, rochia-pulover asortata jambierelor si nici hainele inspirate de anumite sporturi, cel mai elocvent exemplu fiind pantalonii de echitatie purtati cu sacouri evazate in partea de jos.

Sepcile, ceasurile, fularele, suprapunerile reprezinta elementele pe care nu trebuie sa le ratezi daca abordezi stilul preppy. Tenisii inalti cu sireturi nu trebuie ignorati, si nici ochelarii de soare rotunzi, cu aspect vintage. Poarta mocasini care sunt foarte comozi si lejeri. Printre brandurile cunoscute care promoveaza un astfel de look se numara Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Lacoste, Burberry, Abercrombie & Fitch, J. Crew etc., insa evita cu orice pret sa porti la vedere logoul acestor branduri.

 

Salvati de clopotel

 

Daca vorbim despre accesoriile specifice stilului preppy, atunci trebuie sa ramanem intr-un registru simplu, classy. Orice lucru care atrage prea mult atentia ar putea fi taxat. Cerceii si colierele cu perle reprezinta un must pentru femei, la fel si bijuteriile cu diamante. Curelele cu funda completeaza lookurile preppy.

In ceea ce priveste atitudinea preppy, vorbim despre respect, despre maniere, despre un cerc in care nu se vorbeste despre bani sau fake-uri. Machiajul trebuie sa fie unul natural, cu un fond de ten care sa se potriveasca nuantei pielii, un pic de mascara si putin gloss. Machiajul trebuie sa scoata in evidenta trasaturile, nu sa le ascunda. Cat despre par… ei bine, poarta-l natural, nu foarte filat, prinde-l intr-o coada de cal si gata. Back to school!

 


Text: Ruxandra Raica