Ten ingrijit in patru pasi

sfaturi_pentru_ingrijire_sursa_shutterstockPentru a suporta mai usor trecerea de la anotimpul rece la cel cald, tenul are nevoie de o ingrijire speciala. Respectand cateva reguli simple, tenul nostru va fi lipsit de urme neplacute.

1.CURATAREA DE DIMINEATA
Este importanta pentru ca pe fata raman urme de crema neabsorbita de piele pe timpul noptii. Tot noaptea, pielea isi desfasoara propriul metabolism, inclusiv procesul de eliminare a substantelor neutilizate. Curatarea se face cu ajutorul unui agent bland de curatare         (sapun-crema sau chiar crema de ras) care inlatura produsii de pe fata si restabileste pH-ul normal al pielii.
2.PROTECTIA DE DIMINEATA

Este necesara deoarece fata este expusa in timpul zilei mai multor factori climatici (vant, frig excesiv) precum si poluarii. Produsul folosit in acest scop reprezinta o bariera pentru factorii nocivi din exterior, impiedicand in acelasi timp pierderea apei din tesuturi. Principalul motiv al formarii ridurilor si al deteriorarii tenului este deshidratarea. Crema de zi trebuie sa contina un produs siliconic, care formeza pe fata o retea in ochiurile careia intra atat produsele de cosmetica decorativa (fardurile) cat si praful. Produsele de protectie pentru tenurile acneice pot contine si substante cu rolul de a impiedica multiplicarea germenilor.

3.CURATAREA DE SEARA
Are rolul de a inlatura de pe fata pelicula de protectie care a inglobat in ochiurile ei machiajul si depozitele de murdarie. Demachierea incepe prin aplicarea unui lapte demachiant. Acesta contine in formula ulei mineral, care curata foarte bine, dar are si un dezavantaj: infunda porii. Din acest motiv este foarte important sa se foloseasca dupa demachiere o lotiune tonica, preferabil fara alcool, care sa solubilizeze uleiul mineral.

4.INGRIJIREA PE TIMPUL NOPTII
Se face cu o crema adecvata tipului de ten (gras, uscat, cuperotic, acneic, deshidratat) dar care tine seama si de varsta. Pentru tenul gras se foloseste o crema ce contine substante asemanatoare cu sebumul, pentru a transmite un mesaj glandelor sebacee sa isi micsoreze secretia de sebum. Pentru persoanele foarte tinere (20 – 30 de ani) se va folosi o crema hidratanta, pentru persoanele de 30 – 40 de ani una superhidratanta si nutritiva, iar pentru doamnele peste 50 de ani un produs nutritiv si emolient. Este foarte important sa mergem si intr-un salon cosmetic. Frecventa tratamentelor variaza in functie de tipul de ten, de la o data sau de doua ori pe saptamana la un ten acneic, pana la o data pe luna la un ten normal.

DE RETINUT!
Tratamentul cosmetic efectuat intr-un salon cosmetic este recomandat pentru ca se folosesc produse si aparate profesionale, create special pentru toate tipurile de ten. Avantajele sunt multiple pentru ca intr-un salon puteti beneficia de o curatare mai profunda, de stimularea circulatiei si tonifierea pielii prin masaje profesionale, iar cremele de penetrare sunt mai bine absorbite de ten.

Text: Alina Emelianov