Tinuta business pentru femei – Limitele si nemarginirile feminitatii

tinuta_afaceri_1Orice business woman stie ca in afaceri imaginea este foarte importanta. De aceea trebuie sa fie atenta atat la alegerea hainelor, cat si la accesoriile pe care le poarta. Tinutele trebuie sa confere purtatoarei lor clasa si autoritate, fara a o face sa-si piarda feminitatea.

 

Costumele business in culori inchise nu dau gres

Pentru o garderoba de afaceri, costumele in culori precum bleumarin, gri sau negru sunt intotdeauna la moda. Costumele sunt de obicei formate din sacou si fusta midi.

Puteti opta insa si pentru alte variante, cum ar fi fusta sau pantaloni si vesta din acelasi material, asortate cu o camasa fina sau sacou cu pantaloni drepti, pana sau cu talie inalta. Acum exista multe optiuni in privinta hainelor business si nu mai sunteti nevoite sa purtati doar clasicul deux-pieces. Evitati fustele scurte care nu au rost intr-un mediu profesional si care pot isca controverse.

 Tinuta business corecta – alegeti materiale care nu se sifoneaza

 

Materialele alese pentru costume trebuie sa fie intotdeauna de buna calitate, pentru a va oferi o alura distinsa, de adevarata femeie de afaceri, nu doar de aspirant la acest titlu. Alegeti materiale care nu se sifoneaza usor, pentru a putea arata bine si daca intalnirile de afaceri pe care le aveti sunt programate dupa-amiaza. Nicio femeie de afaceri nu vrea ca la intalnirea cu partenerii sau clientii sa aiba fusta sau sacoul facute punga cand se ridica de pe scaun.

Cele mai indicate sunt materialele din lana sau amestecurile de lana si matase. Nu va recomand insa costume de in, care se sifoneaza extrem de usor si nu arata bine decat imediat dupa ce le-ati calcat.

 

Bluzele si dresurile fac diferenta in tinutele business

 

Bluzele sunt si ele foarte importante pentru felul in care arata o tinuta de afaceri. In general, sunt recomandate bluzele uni, din bumbac sau matase. Puteti opta si pentru bluze cu imprimeuri, cu conditia ca acestea sa fie foarte fine, discrete si nu cu multe culori. Daca purtati sacouri de culoare inchisa, sunt potrivite bluzele deschise la culoare, iar pentru taioare deschise, alegeti bluze in culori inchise. Cu o camasa alba veti merge intotdeauna la sigur, mai ales daca are si o croiala adecvata.

In cazul in care optam pentru fusta, dresurile pot conferi un plus de stil tinutei sau din contra, o pot strica daca nu sunt bine alese. Este recomandat sa purtati dresuri de culoarea pielii, preferabil mate, care prezinta o imagine mai conservatoare. Exista insa institutii sau medii de afaceri in care sunt premise si tinutele mai nonconformiste, si in aceste cazuri puteti purta dresuri colorate. Trebuie sa mai stiti ca indiferent de anotimp, femeile de afaceri trebuie sa poarte dresuri la serviciu daca lucreaza intr-o institutie sau corporatie care merge pe un stil foarte serios si conservator.

 

{besps}articole_noiembrie/tinuta_in_afaceri|width=450|height=675{/besps}

 

In poze aveti cateva exemple de tinute business moderne propuse de marii creatori in cele mai recente prezentari. Va puteti inspira pentru a va crea outfituri de afaceri iesite din tipar.

 

Text: Bianca Badescu

Foto: vogue.fr