Un tratament sigur și eficient pentru cistită și alte infecții urinare, disponibil în România

De când e lumea, femeile sunt predispuse la infecții urinare. Acestea sunt afecțiunile care pot apărea la nivelul sistemului urinar și pot fi extrem de neplăcute, pentru că pot avea simptome care afectează viața de zi cu zi. De ce?

Explicația este de natură anatomică. Femeile sunt mai afectate de bacterii, pentru că au uretra mai scurtă, iar acestea pot pătrunde cu ușurință în vezica urinară, spre desosebire de cea a bărbaților. Astfel, femeile sunt mai predispuse la cistite, infecția urinară cauzată de bacteria Escherichia coli. Însă infecțiile se pot agrava atunci când aceste bacterii, necombătute la timp, pătrund în rinichi.

Există mai multe tipuri de infecții urinare, unele dintre acestea afectează tractul urinar inferior, în timp ce altele afectează tractul urinar superior.

Infecțiile urinare ale tractului urinar inferior sunt:

  • Cistita – cauzată de bacteria E.coli, cistita afectează vezica urinară și este cel mai cunoscut tip de infecție urinară.
  • Prostatita – afectează bărbații și este un tip de infecție urinară ce duce la inflamația prostatei. La fel ca cistita, poate fi provocată de bacteria E.coli, dar și prin transmitere sexuală, frig sau constipație.
  • Uretrita – această categorie de infecții urinare apare atât la bărbați, cât și la femei.

Infecțiile urinare ale tractului urinar inferior sunt:

  • Pielonefrita – care este o complicație a cistitei. Aceasta este dovada că infecțiile urinare nu trebuie lăsate netratate, pentru că pot afecta rinichii și pot avea simptome grave și evidente, cum ar fi sângerarea sau apariția puroiului în urină.

Cauzele cele mai frecvente care pot duce la apariția infecțiilor urinare, precum cistita, sunt:

  • raporturile sexuale frecvente, fără micționare și igienizare ulterioare
  • diverse metode contraceptive
  • consumul redus de lichide
  • amânarea urinării timp îndelungat



Infecții urinare – factori de risc

Un sistem imunitar slăbit și fluctuațiile hormonale din anumite etape ale vieții pot fi responsabile de apariția infecțiilor urinare precum cistita.

Un sistem imunitar slăbit apare atunci când:

– suntem stresate și nu ne odihnim destul

– realizăm o igienă intimă excesivă

– ne este frig la picioare în timpul sezonului rece

– purtăm haine ude timp îndelungat

– apar diverse boli, precum cancerul sau afecțiunile urologice

Fluctuațiile hormonale care determină apariția infecției urinare sunt:

  • premenopauza și postmenopauza
  • sarcina și alăpatare

Simptome ale infecției urinare

În cazurile de infecții urinare ale tractului inferior, precum cistita și uretrita, simptomatologia este următoarea:

  • Apar senzații de usturime și arsură la urinare
  • Urina își schimbă culoarea și are o consistență tulbure
  • Pacienta simte nevoia de a urina des, în cantități mici
  • În zona lombară sau în zona abdomenului apare disconfort sau durere
  • Se observă modificarea mirosului urinei, acesta devenind mult mai pregnant
  • Se poate observa prezența sângelui în urină

În cazul pielonefritei, infecția urinară a tractului superior, există urmatoarele simptome:

  • Frisoane și febră
  • Apariția durerilor în zona spatelui
  • Senzație pregnantă de greață și vărsături

Tratament infecții urinare – D-manoza din componența Femannose N

D-manoza folosită împreună cu l-manoză formează monozaharida manoză, aceasta având implicații importante pentru metabolism. Fiind un tip de zahăr care se absoarbe rapid și ajunge în mare parte la nivelul rinichilor, acesta neutralizează bacteriile încă de la prima utilizare.

După administrarea tratamentului Femannose N, D-manoza este transportată în vezică, prin sânge. Acolo, se atașează de structurile minuscule de pe suprafața E.coli și le neutralizează. D-manoza acționează asupra bacteriilor atunci când acestea circulă de-a lungul uretrei și, datorită tratamentului, bacteriilor nu se mai pot atașa de vezică și sunt eliminate prin urină.

După numeroase studii și cercetări realizate în mai multe țări din Europa, în Femannose N a fost introdusă exact cantitatea de D-manoză necesară pentru cele mai bune rezultate în cazul tratamentului pentru infecții urinare. Fiecare plic de Femannose N conține 2 g de D-manoză.

Avantajele Femannose N

Femannose N este în topul alegerilor femeilor din Europa, când vine vorba de infecții urinare recurente. Femeile din Germania, Elveția, Belgia, Franța și Austria au arătat că acesta este tratamentul preferat de ele*, iar acum, și femeile din România pot încerca dispozitivul medical cu o eficacitate remarcabilă în timp scurt.

Un studiu recent, în care au fost implicate 308 paciente care sufereau de infecție urinară recurentă**, a demonstrat eficiența D-manozei. Pacientele au fost împărțite în trei sub-grupuri: primul dintre acestea nu a primit tratament, al doilea a primit tratament sub formă de antibiotice, iar al treilea a primit tratament cu D-manoză.

Rezultatele au arătat că 61% dintre femeile din grupul fără tratament, respectiv, 20,4% dintre femeile din grupul ce a primit tratament cu antibiotice, au dezvoltat infecția din nou, pe o perioadă de 6 luni, timpul în care s-a desfășurat cercetarea.

Rezultate remarcabile au fost observate în cazul grupului ce a primit tratament cu D-manoză, procentul recurenței fiind de doar 14,6%. Astfel, aceste rezultate ne arată că terapia cu D-manoză este naturală, sigură și fără efecte adverse**!

În cazul unei infecții urinare, Femannose N se administrează oral, prin dizolvarea conținutului pliculețelor în apă. Are eficacitate dovedită clinic, nu conține gluten sau lactoză și este potrivit și pentru vegani.

Află mai multe detalii despre produsul cu rezultate remarcabile împotriva infecției urinare, Femannose N, pe www.catena.ro, și cumpără-l din cea mai apropiată farmacie Catena!

*IMS IQWIA, Sell Out MAT Dec. 2019, date combinate din 5 țări

**Kranjec B. Et al.; World J Urol (2014); 32: 79-84