Yogilates: corp-minte-spirit

sanatate_fitness_yogilatesSuntem diferiti si e firesc sa ne diferentiem si atunci cand vine vorba de miscare. Unii prefera sala de fitness, altii alearga prin parc, altii merg cu bicicleta. Printre atatea optiuni exista si Yogilates, un sistem de miscare in care trupul, mintea si spiritul se intalnesc, se completeaza si coopereaza.

Sistemul Yogilates a fost creat de Jonathan Urla, iar in Romania se practica de cativa ani sub indrumarea instructorului Carlos L’Abbate. “Ce e interesant la yogilates, spune Carlos, este ca poate deveni ceea ce il faci tu sa fie. Este Yoga si este Pilates. Cat din fiecare si cum in mod specific, depinde de  fiecare profesor. Prin urmare, este o modalitate de miscare care te ajuta sa-ti imbunatatesti sanatatea, insa pentru mine este mult mai mult decat atat.”

Beneficiile Yogilates
Beneficiile Yogilates inseamna atat obtinerea unui abdomen puternic si a unor fesieri bine definiti, cat si o mai buna flexibilitate a corpului, o crestere a tonusului muscular. Structura trupului devine mai puternica, iar practicantii invata sa-si asculte corpul, sa-i inteleaga mesajele si nevoile. Fiecare sedinta de Yogilates incepe cu circa 10 minute de meditatie – se incearca o deconectare de toate gandurile, de toate activitatile si o reconectare cu noi insine, sa ne ascultam respiratia, sa simtim zonele tensionate din corp. Posturile si exercitiile se efectueaza incet, cu rabdare si corpul devine flexibil si “ascultator” atunci cand nu-l fortam. Un beneficiu extraordinar al sedintelor de yogilates este sa inveti sa traiesti “aici si acum”, sa fii prezent cand lucrezi, fara sa-ti fuga mintea la ziua de ieri sau la cea de maine. Este un exercitiu mai greu decat oricare postura, cere foarte multa practica si este folositor in toate aspectele vietii noastre.

Yogilates, sport sau stil de viata?
Lectia de Yogilates trece dincolo de granitele salii, devine un stil de viata cat se poate de util in vremurile stresante pe care le traversam. Un motiv pentru stresul din viata noastra este faptul ca nu ne ascultam corpul. Corpul nostru are limbajul sau specific si acesta nu e intelectual, cu siguranta. Fiind atat de ocupati cu altele, nu reusim sa auzim ce ne spune. Continua insa sa ne vorbeasca, repetandu-ne neincetat nevoile sale la care suntem surzi; dupa o vreme corpul incepe sa “tipe” adica sa ne imbolnavim (raceli, probleme cu articulatiile, cu coloana vertebrala etc).

Carlos L’Abbate
Instructor Yogilates
www.yogilates.ro

Recomandarea specilistilor catena: Adidas deo spray Fresh Vibes, 150ml