5 alimente care iti aduc buna dispozitie

0a0a0a15132103Daca odata cu venirea iernii simti ca te „incearca” si o depresie, exista anumite alimente care te pot face sa te simti mai bine, pentru ca sanatatea emotionala este la fel de importanta ca si cea fizica, iar intre cele doua exista o legatura de necontestat. Include aceste alimente in dieta ta de zi cu zi si vei avea cu siguranta si o dispozitie mult mai buna.

•    Fructele de padure. Toata lumea stie ca fructele de padure sunt bogate in antioxidanti si, in afara de faptul ca pot preveni cancerul, au si un efect benefic asupra sanatatii emotionale.
•    Ciresele. Desi nu este tocmai anotimpul cireselor, aceste fructe rosii si parfumate contin melatonina, substanta care ajuta la reglarea somnului, astfel incat tu sa te poti odihni asa cum trebuie si sa te trezeti dis-de-dimineata cu chef de viata.
•    Portocalele si lamaile. Citricele consumate iarna sunt cu siguranta o sursa de energie. Daca trebuie sa pleci la serviciu intr-o dimineata geroasa si pur si simplu iti este lene, o gustare rapida care sa contina macar o portocala iti va oferi energia necesara si te va scoate din starea de lene, de plictiseala.
•    Legumele cu frunze verzi. Spanacul de exemplu este considerat un aliment benefic daca dispozitia ta nu este una tocmai buna. Antioxidantii continuti de legumele cu frunze verzi hranesc celulele creierului, tinand depresia la distanta.
•    Pestele. Uleiul de peste imbunatateste memoria, iar acizii grasi Omega-3 imbunatatesc deopotriva sanatatea emotionala, prevenind tulburarile psihologice.

Text: Ruxandra Raica