Ciocolata neagra tine doctorii la distanta

0a0a0ack_82023799Desi ciocolata neagra nu este la fel de buna la gust precum ciocolata obisnuita cu lapte, ea are o multime de beneficii asupra sanatatii. Consumul de ciocolata te va face intotdeauna sa te simti bine, iar faptul ca este amara se datoreaza concentratiei mari de cacao si se presupune ca ar fi mai sanatoasa din numeroase motive.

Protejeaza organismul de radicalii liberi. Acest tip de ciocolata contine flavonoide care actioneaza precum antioxidantii, protejand organismul de radicalii liberi, radicalii liberi fiind principala cauza a aparitiei bolilor de inima. De asemenea, ciocolata neagra reduce colesterolul si previne tensiunea arteriala.

Amelioreaza stresul. Ciocolata neagra creste nivelul de serotonina din creier, ducand la ameliorarea stresului si functionand ca antidepresiv. Pentru ca femeile au un nivel de serotonina mai scazut, datorat menstruatiei, este bine ca ele sa consume acest tip de ciocolata.

Ingrijeste pielea. Potrivit cercetatorilor germani, ciocolata este un ingredient care poate ingriji cu succes pielea, imbunatatind circulatia sangelui, lucru ce va infrumuseta tenul, iar flavonoidele din ciocolata absorb radiatiile UV.

Desi este mai amaruie decat ciocolata obisnuita, acest lucru este un real avantaj pentru persoanele care sufera de Alzheimer, diabet sau de boli de inima.

Text: Ruxandra Raica