Activitatea fizica ne face mai destepti

shutterstock_3231453Exercitiile fizice nu ne ajuta doar sa ne intarim muschii… ci si inteligenta. Oamenii de stiinta au descoperit ca un antrenament de fitness ne sculpteaza corpul, dar ne ascute si mintea. Atunci cand depunem efort fizic, stimulam innoirea mitocondriilor (elemente celulare care produc energia in corp) in muschi. Aceasta “avalansa” de energie ajuta creierul sa lucreze mai repede si mai eficient.

In plus, cercetatorii au gasit din ce in ce mai multe dovezi ca activitatea fizica ajuta creierul sa ramana tanar. Iar pe termen scurt, efectele sportului sunt clare: reduce oboseala mentala si ne ascute mintea.

In plus, aceasta rezerva de mitocondrii noi ne protejeaza si impotriva unor boli periculoase ale batranetii cum ar fi Alzheimerul. Studiul a fost publicat in The Journal of Applied Phychology si a fost realizat pe doua grupuri de soareci. O parte dintre ei au fost lasati sa leneveasca in cusca, in timp ce restul au fost pusi sa exerseze pe o banda de alergare in miniatura. Sa lasam deci comoditatea la o parte si sa ne apucam de sport!

Text: Bianca Badescu