Activități pentru copii și părinți

Zilele astea autoritățile ne-au recomandat să stăm în casă, să ne protejăm copiii și bătrânii de epidemia cu coronavirus. Cu cei în vârstă ne mai descurcăm noi, însă ce facem cu cei mici, dornici să iasă din casă, mai ales că este vacanță și începe să fie cald afară? Cum reușim să-i protejăm, să-i ținem în casă fără să se plictisească?

Cea mai simplă activitate făcută cu cei mici poate rămâne în memoria lor pe tot parcursul vieții. Renunțând la rutina ta și încercând ceva nou este una dintre cele mai bune modalități de a te angaja în activități distractive pe care le vei privi din nou de-a lungul anilor.

Am făcut un mic research pe marele Internet pentru a te ajuta în găsirea unor activități distractive atât pentru ei cât și pentru tine.



Faceți gogoși sau clătite împreună

Copiii iubesc dulciurile, însă ca să fii sigură că mănâncă ceva sănătos, cu o doză de zahăr mai scăzută, gătiți împreună prăjiturele, clătite sau gogoși. Invitația asta va face orice copil să lase deoparte și cele mai dragi jucării pe care le au.

Jucați mima

O altă activitate interactivă pentru voi este mima. Ghicirea unui animal, unei meserii sau a unui personaj, îl va face pe cel mic să fie mai liniștit și înțelegător.

Construiți un “cort”

Masa din zona de dining rămâne mereu o opțiune preferată când vine vorba de realizarea unui cort. o pătură care să acopere masa și multe jucării.

Găsește comoara

Copiii și, nu doar ei, se dau în vânt după lucrurile misterioase. Așa că, de ce nu, poți organiza o mică expediție a piraților chiar în casă, ascunzând prin diverse locuri „comori prețioase”. Ce trebuie să faci? Împachetează diverse obiecte, ascunde-le și apoi creează o hartă a piraților.

Jocul Jenga

Dacă nu aveți jocul ăsta atât de popular, încă, luați-l! Este, de fapt, un joc pentru adulți sau mă rog, copii de toate vârstele. Se construiește un turn din piesele de lemn și apoi fiecare jucător trebuie să scoată, pe rând, câte una, având grijă să nu se dărâme turnul.

Mini discoteca

Cei mici adoră să danseze. Trage jaluzelele, aprinde doar câteva lumini mai discrete și dă drumul la muzică. Alege melodii foarte ritmate, iar dacă ai un glob disco, atunci efectul este și mai spectaculos pentru cei mici. Adună și jucăriile de pluș pentru a dansa cu ele.

Pictați împreună

Pictura este o activitate care destinge orice persoană, indiferent de vârstă. Desenați împreună sau fiți creativi și dați culoare animalelor din kit-ul pentru pictat jucării. Se găsește în majoritatetea magazinelor cu jucării.

Faceți împreună un colier din paste colorate

Știm că în auto-izolare e nevoie de hrană, mai ales că nu știm până când va dura această epidemie, însă, înainte de a găti paste, joacă-te cu cel mic confecționând diferite coliere. Pune pastele pe un elastic sau pe o ață, ia telefonul și fă-i câteva poze, iar apoi apucați-vă să le gătiți.

Jucați cărți sau UNO

Copilul tău are mai mult de 7 ani și deja poate juca mai mult decât „Popa Prostu’” cu tine. Încercați jocul UNO, un fel de „Macao”, doar că are un nivel mai crescut de dificultate.

Confecționați o rachetă

Dacă ai o cutie mai mare de carton prin casă, găsește-i o întrebuințare utilă pentru liniștea ta în aceste zile. Cu ajutorul unui lipici, câtorva pahare de plastic și capace de sticlă, poți să-l trimiți pe cel mic în cosmos cu bani puțini.

Aranjați și asortați hainele

Fetițele sunt înnebunite după jocul ăsta. Învaț-o pe cea mică să-și asorteze hainele la culoare sau, mai mult, ajut-o să-și creeze ținutele pentru atunci când se va întoarce la școală sau la grădi. Oferă-i posibilitatea să fie cochetă și recomandă-i și câteva accesorii, gentuțe, pălării, bijuterii sau ochelari de soare.

După ce v-ați stabilit ținutele, puteți face și o mini-ședință foto, așa, cât să mai treacă timpul…

Text: Bettina Cristea

Photo: Freepik