Aduce cu adevarat ciocolata beneficii asupra sanatatii?

Aduce cu adevarat ciocolata beneficii asupra sanatatii?Flavonoidele, antioxidanti prezenti in ciocolata neagra, vor fi testate clinic in cadrul unui studiu de mare amploare in SUA. Pentru a afla daca nutrientii din ciocolata neagra pot ajuta la prevenirea atacurilor de inima si accidentelor vasculare cerebrale, cercetatorii americani au lansat o investigatie medicala majora.

Acest nou studiu este primul studiu bazat in totalitate pe flavonoide. Studiul va fi realizat pe 18.000 de barbati si femei. Cercetarile anterioare au demonstrat deja ca acest antioxidant ajuta la reducerea tensiunii arteriale, limiteaza colesterolul rau si este benefic sanatatii inimii si arterelor, insa acestea au fost realizate pe un esantion mic de oameni.

 Flavonoidele din ciocolata, testate in medicina preventiva

    “Oamenii mananca ciocolata pentru ca le place, nu pentru ca ei cred ca le face bine. Ideea studiului este de a intelege daca ciocolata are de fapt beneficii asupra sanatatii”, a declarat dr. Joann Manson – medicina preventiva, Harvard. Voluntarii vor face un tratament placebo sau cu pastile pe baza de flavonoide timp de 4 ani. Acest studiu va fi “orb” (nici medicii, nici martorii nu vor cunoaste compozitia pastilelor, acestea neavand nici gustul, nici mirosul de ciocolata). Cercetatorii vor analiza efectele acestui antioxidant asupra riscului de infarct miocardic si accident vascular cerebral. Studiul va fi sponsorizat de Institutul national de sanatate american, in colaborare cu Mars Inc, M&M si Snickers.

 

Text: Andreea Popescu