Afectiunile dentare tratate homeopat

plante7 sursa shutterstockUn dinte bolnav netratat ne va durea din ce in ce mai tare si nicidecum nu se va vindeca. Simptomatologia este asa de violenta in unele cazuri, incat chiar medicamentele nu au efectul scontat. Nu trebuie sa fie folosite antibioticele decat la recomandarea medicului. Dar pana la medic, ce facem ca sa ne usuram suferinta?

In primul rand, trebuie igienizata gura: periuta cu pasta va merge usor, rotund, ocolind focarul, pentru ca apoi locul sa fie clatit cu apa calduta. Trebuie sa alegem un tratament natural bland. Cel mai bun este un ceai de plante: musetel, salvie sau cimbru: 2 lingurite rase de planta puse in 300 ml apa clocotita. Se acopera cu un capac si se lasa pana se raceste devenind caldut. Intr-un pahar de ceai caldut se poate pune 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu (de bucatarie). Cu acest ceai se fac clatiri largi, repetate.
 
Ceaiuri si prisnite
Daca durerea e foarte puternica e chiar o problema grava. Acest tip de durere e bine sa fie tratata intr-un cabinet specializat. Cand durerea este pulsativa si este calmata de rece, este vorba de infectie. Durerea duce la alterarea starii generale, pot aparea stari de frison, creste temperatura, tulburari de digestie, respiratorii, cardiace. Exista un truc: mai trebuie clatiri calde cu ceai de salvie la temperatura camerei si prisnite cu salvie, musetel sau apa rece. Iar a doua zi prezentati-va la medic. Exista insa cazuri cand infectia are o evolutie fulminanta, iar cabinetul dentar este departe. In acest caz recomand un amestec de antibiotice si antiseptice care sa lucreze pe un spectru larg de microbi. Pentru dureri maxilare, de ureche, de dinti ne putem face un saculet pe care-l sa il umplem cu plante uscate: musetel, salvie, cimbru, coada soricelului, patlagina. Acest saculet racoros sau cald (cum e mai bine) se pune pe locul dureros.

Sfaturi practice
Umflaturile, abcesele se reduc, se calmeaza daca pe umflatura se pune o foaie de patlagina sau o felie de cartof sau o foaie de varza; deasupra se pune o fasie de material, bandaj, batic si se leaga in varful capului. Din cand in cand prijnita se schimba. In cazul durerilor parodontale, ale gingiilor, cu dinti mobili, sangerari, halena fetida (miros urat al gurii), pana la medic, se fac spalaturi largi cu ceaiuri medicinale (salvie, musetel, patlagina) si se ia antiinflamator usor (Aspirina, Paracetamol). In plus, se mananca alimente usoare, lichide (supe de zarzavat), branza de vaci, compoturi. Se mai recomanda masaje rotunde, usoare, pe gingie cu miscarea finala in sus la nivelul papilelor interdentare. Masajul dureaza cateva minute, apoi gura se clateste bine cu un ceai medicinal usor caldut. Ceai antiinflamator, antidureros este ceaiul de scoarta de salvie care contine aspirina naturala. Se beau trei cesti pe zi dupa mese.

Text: Dr. Carmen Dumitrescu
Medic specialist stomatologie generala
Gellner Medica S.R.L.
Tel.: 021 211.44.47