Află ce greșeli îți deteriorează hainele!

Veste bună pentru împătimitele de modă. Un studiu al Universității din Leeds arată că hainele, indiferent dacă sunt ieftine sau mai scumpe, pot rezista mult mai mult timp, dacă știi cum să le îngrijești. Totul ține de câteva trucuri pe care trebuie să le urmezi.

Care sunt așadar cele mai frecvente greșeli pe care le faci și care îți deteriorează hainele?



Spălarea necorespunzătoare

În primul rând, indiferent despre ce articole de îmbrăcăminte vorbim, trebuie să citim eticheta care ne indică foarte clar la câte grade trebuie să fie spălate, la ce program sau dacă pot fi uscate. Trebuie să avem grijă și cum ajung hainele în mașina de spălat. Cel mai important e ca cele care au fermoar să îl aibă mereu închis, în caz contrar fermoarul poate agăța îmbrăcămintea. De asemenea, nasturii de la haine e foarte important să fie deschiși, pentru că, din cauza presiunii exercitate în mașina de spălat, aceștia se pot rupe.

Îngrijirea precară a țesăturilor

Detergentul nu este suficient pentru hainele tale. Aproape toate articolele de îmbrăcăminte au nevoie de balsam. Un balsam de calitate va reduce electrizarea hainelor și va face fibrele mai plăcute la atingere. Să nu mai spunem și de mirosul proaspăt! 

Uscarea rufelor în mașina de spălat

Mașinile de spălat vin acum cu uscător care ne scapă de stresul întinderii hainelor pe sârmă. Dar, uscarea hainelor în aer liber este, de departe, cea mai bună opțiun pentru articolele vestimentare. În  plus, faci și economie de energie și bani!

Le calci greșit

Călcatul hainelor pe față le poate deteriora atât țesătura, cât și aspectul. Hainele de stofă pot căpăta un luciu inestetic și nenatural. Întotdeauna, indiferent de articol și de material, îmbrăcămintea se calcă pe dos. Eventual, dacă este și un material sensibil, punem deasupra o protecție pentru călcat pentru a nu deteriora sau chiar arde țesătura.

Depozitarea incorectă

Depozitarea hainelor este esențială pentru ca ele să aibă o viață lungă. Folosești umerașe de sârmă? Greșit! Agăță hainele pe umerașe de lemn sau de plastic. Cele de metal afectează în timp forma hainelor și lasă urme inestetice în zona umerilor.  Îmbrăcămintea de lână nu trebuie agățată pe niciun fel de umeraș deoarece materialul se va lăsa și se va deforma.

Urmând aceste sfaturi simple, dar eficiente, nu doar că vei păstra hainele ca noi pentru mult timp, dar vei face și economii.