Alege-ti locul potrivit pentru a castiga lupta cu kilogramele in plus

-0a0a0a0a0a0ashutterstock_21044623Locul unde se afla, precum si nivelul de experienta pot influenta succesul unei persoane care urmeaza programe de pierdere in greutate, conform unui nou studiu. Potrivit studiului, femeile afro-americane care incep un program in grup pentru pierderea in greutate au sanse de reusita mai mari daca acestea sunt mai putin experimentate in managementul greutatii si daca programul pe care il tin se desfasoara intr-o… biserica.

Autorii acestui studiu au monitorizat doua grupuri de femei, in acelasi program de pierdere in greutate – un grup intalnit saptamanal, la o universitate, iar alt grup intalnit intr-o biserica. Dupa 13 saptamani, au descoperit ca femeile reunite in cadrul bisericii au pierdut un procent mai mare de grasime decat cele intalnite la universitate.

In plus, femeile care au decis sa-si schimbe obiceiurile alimentare si sa faca exercitii pentru prima data au pierdut un procent mai mare de grasime decat femeile care aveau deja experienta in gestionarea greutatii lor.

Cercetatorii Tracy Sbrocco, Robyn Osborn, Robert D. Clark, Chiao-WenHsiao si Michele M. Carter au studiat 55 de femei afro-americane, cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani, implicate intr-un program de 13 saptamani, program conceput pentru a promova pe termen lung dietele si exercitiile fizice care produc pierdere moderata in greutate, dar de durata.

Dintre aceste 55 de femei, 19 s-au intalnit intr-o biserica si 36 dintre ele s-au intalnit la o scoala medicala din zona. Participantele au fost cantarite si au dat teste fizice de fitness atat pre- cat si post-tratament.

Autorii studiului au furnizat explicatii pentru rezultatele lor, afirmand astfel ca pierderea in greutate este mult mai dificila atunci cand nu ai sustinere. Mai mult, cercetatorii au explicat faptul ca bisericile sunt medii familiare, care incurajeaza prin sprijin moral.

Dificultatile intampinate in pierderea in greutate ii determina pe oameni sa apeleze la un program de slabire. Ca orice decizie, si alegerea unui program presupune punerea in balanta a beneficiilor oferite de mai multe programe de slabit, in caz contrar rezultatele lasandu-se mult asteptate! Studiul a fost publicat in Jurnalul de Psihologie.

 

Text: Andreea Popescu