Armele frumusetii (nu) tin cont de vreme

shutterstock_11489386Cand vine vorba despre frumusetea feminina, parerile sunt impartite iar pentru multi frumusetea ramane o enigma.

Unii spun ca frumusetea fizica este mai putin importanta si ca sufletul si inteligenta sunt primordiale, insa trebuie sa recunoastem ca aspectul fizic este primul de care ne lovim atunci cand intalnim o persoana si, uneori, este hotarator in alegerile pe care le face. Desigur… tuturor ne place sa ne ascundem dupa deget, insa pana la urma cu totii apreciem frumusetea si uneori ne lasam acoperiti de parfumul ei. Indiferent de varsta pe care o are, o femeie isi va pastra intotdeauna un farmec aparte, va sti sa seduca, sa atraga, sa intrige. Si totusi, oare armele frumusetii tin sau nu cont de vreme?

 

  • Frumusetea nu se demodeaza niciodata

O femeie trebuie sa fie intotdeauna pregatita sa fie frumoasa, in primul rand pentru ea insasi si apoi pentru cei din jur. O persoana ingrijita, cu un zambet larg, un chip luminos poate face adevarate minuni. Cosmetica, machiajul, nu trebuie sa lipseasca din obiceiurile femeilor la orice varsta, fie ca au 20, 30, 40 de ani s.a.m.d. Frumusetea confera bunastare, incredere in sine, placerea de a te privi in oglinda si a vedea esentialul. De pilda, gomajul este una dintre armele secrete ale frumusetii si tineretii corpului si are un efect benefic, improspatand epiderma si ajutand la regenerarea celulelor, asa ca puteti folosi aceasta tehnica indiferent de vreme si vremuri.

  • De la Cleopatra incoace

Regina Cleopatra cultiva frumusetea ca pe o arta, folosea miere de albine, aloe vera, ulei de chimen negru si se imbaia in lapte de magarita pentru a fi mereu frumoasa, pentru a avea o piele hidratata si tonifiata. Isi machia ochii intens trasandu-si pe pleoapa inferioara o dunga neagra iar pe cea superioara folosea nuante vii. Daca stam bine sa analizam, ne vom da seama ca lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici astazi. Femeile sunt intr-o continua cautare in ceea ce priveste trucurile de beauty, insa au inceput sa apeleze mai mult la serviciile saloanelor de ingrijire in detrimentul vechilor metode.

O femeie nu trebuie sa fie perfecta pentru a fi frumoasa, stim deja ca perfectiunea difera in acceptiunea fiecarei persoane. Farmecul personal, bijuteriile elegante, mersul elegant, toate acestea sunt arme ale frumusetii, arme pe care o femeie trebuie sa stie sa le utilizeze in favoarea ei. Seductia este bazata de cele mai ori pe imperfectiune si e drept, frumusetea este relativa, dar nicio femeie nu ar trebuie sa neglijeze ingrijirea, cel putin cea de baza, sa utilizeze demachiantul, creme specifice fiecarui moment al zilei, sa se imbrace adecvat, sa foloseasca un machiaj fin si un parfum subtil.

Asadar, indiferent ca vorbim de ieri sau de azi, armele frumusetii femeilor au ramas aceleasi. Totul tine de bunul gust, dar si de educatie, de o doza mica de dorinta de a arata bine, de placerea de a fi admirata, dorita, si nu in ultimul rand de a fi… femeie.

 

Text: Ruxandra Raica