Beneficiile probioticelor

Beneficiile probioticelorProbioticele sunt dovada clara ca bacteriile nu sunt doar daunatoare, ci au si multiple beneficii pentru sanatate. Suplimentele care contin bacterii, asa cum este si cazul probioticelor, pot preveni si trata tot felul de boli, de la probleme ale colonului pana la vaginite bacteriene.

  • Probioticele au dat rezultate in afectiuni care nu au putut fi tratate de medicina conventionala, cum ar fi sindromul colonului iritabil. Aceasta boala cauzeaza durere abdominal si disconfort si nu exista inca medicamente care sa o vindece. Studiile au aratat ca probioticele dau rezultate deloc neglijabile in ameliorarea acestui sindrom.

 

  • Si diareea poate fi prevenita si tratata cu ajutorul probioticelor. Probioticele restabilesc echilibrul florei intestinale, mai ales atunci cand urmam tratamente cu antibiotice care pot avea ca efecte secundare instalarea diareei. Studiile au aratat ca probioticele reduc cu 60% diareea asociata consumului de antibiotice si ca acestea pot scurta durata diareei infectioase.

 

  • Probioticele trateaza infectiile, datorita faptului ca restabilesc echilibrul bacteriilor benefice din corp.

 

  • Severitatea racelilor si gripelor poate fi redusa prin terapia cu probiotice. Curele regulate cu probiotice pot preveni racelile si gripele sau le pot ameliora pe cele deja instalate.

 

  • Exista studii care au aratat faptul ca probioticele pot ameliora chiar si eczemele (dermatite), in sensul ca reusesc sa calmeze simptomele acestora cum ar fi mancarimea si iritatiile.

 

  • Un alt beneficiu al probioticelor este faptul ca pot reduce intoleranta la lactoza. Majoritatea probioticelor sunt facute din bacterii lactice, care ajuta la conversia lactozei in acid lactic. Astfel ca persoanele cu intoleranta la lactoza pot ingera mai multa lactoza decat in mod normal.

 

  • Un avantaj al probioticelor de care se poate bucura intregul tau corp este faptul ca acestea reduc inflamatiile. Curele regulate cu probiotice pot reduce aparitia inflamatiilor.

 

  • Probioticele ajuta, de asemenea, la mentinerea sanatatii sistemului urogenital. Diverse substante, care se gasesc in compozitia antibioticelor, anticonceptionalelor sau spermicidelor, dezechilibreaza flora vaginala. Probioticele restabilesc echilibrul microflorei si sunt de ajutor pentru problemele urogenitale ale femeilor cum ar fi vaginita bacteriana, infectii urinare sau infectiile fungice.

 

Pentru a te putea bucura de beneficiile probioticelor, include-le in dieta ta, fie ca le consumi sub forma de suplimente sau mananci iaurturi care sunt bogate in probiotice.

Text: Bianca Badescu