Bogatia sufletului nostru

GG    Stimata doamna, mi-a cazut in mana, de curand, un text care m-a impresionat prin adevar si  cred ca ar fi bine sa-l cunoasca si cititorii dumneavoastra. Va multumesc pentru scrisorile minunate si va doresc numai bine. Alina Popescu, medic (pensionara)

Bogatia sufletului

O legenda spune ca o femeie saraca, cu un copil in brate, trecand pe langa o pestera a auzit o voce misterioasa care i-a spus:
– Intra si ia tot ceea ce iti doresti, dar sa nu uiti ceea ce-i mai important. Aminteste-ti ca, dupa ce vei iesi, poarta se va inchide pentru totdeauna. Asa ca profita de aceasta oportunitate, dar nu uita ce-i mai important.
Femeia a intrat in pestera si a gasit multe bogatii. Fascinata de aur si bijuterii, a asezat copilul pe o stanca si a inceput sa stranga de zor tot ce putea duce. Vocea misterioasa i-a vorbit din nou:
– Mai ai doar 8 minute!
Cand au trecut cele 8 minute, femeia, incarcata cu aur si pietre pretioase, a fugit afara din pestera si poarta s-a inchis. Atunci si-a amintit ca a uitat copilul inauntru, iar poarta s-a inchis pentru totdeauna… Bogatia a durat putin, iar disperarea pentru totdeauna!
La fel se intampla de multe ori si cu noi. Avem aproximativ 80 de ani pentru a trai in aceasta lume si o voce ne aminteste mereu: “Nu uita ce e cel mai important!”
Dar noi ne risipim timpul cautand bogatiile acestei lumi si dam la o parte esentialul: bogatia sufletului!
Sa nu uitam niciodata ca viata in aceasta lume trece repede si ca moartea vine cand ne asteptam mai putin. Iar cand poarta vietii se inchide pentru noi, nu ne mai folosesc la nimic regretele.

In trecerea grabita

In trecerea grabita prin lume, catre veci,
Fa-ti timp, macar o clipa, sa vezi pe unde treci!
Fa-ti timp sa vezi durerea si lacrima arzand,
Fa-ti timp sa poti, cu mila, sa le alini, trecand.

Fa-ti timp pentru-adevaruri si adanciri in vis,
Fa-ti timp pentru cantare cu sufletul deschis,
Fa-ti timp sa vezi padurea, s-asculti lang-un izvor,
Fa-ti timp s-auzi ce spune o floare, un cocor.

Fa-ti timp s-astepti din urma cand mergi cu slabanogi,
Fa-ti timp pe-un munte, seara, stand singur sa te rogi,
Fa-ti timp sa stai cu mama si tatal tau batrani,
Fa-ti timp de-o vorba buna si-o coaja pentru caini.

Fa-ti timp sa stai aproape de cei iubiti, voios,
Fa-ti timp sa fii si-al casei in slujba lui Hristos,
Fa-ti timp sa gusti frumusetea din tot ce e curat,
Fa-ti timp, caci esti de taine si lumi inconjurat.

Fa-ti timp de rugaciune, de post si meditari,
Fa-ti timp de cercetarea de frati si de-adunari,
Fa-ti timp si-aduna-ti zilnic din toate cate-un pic,
Fa-ti timp, caci viata trece si cand nu faci nimic.

Fa-ti timp langa Cuvantul lui Dumnezeu sa stai,
Fa-ti timp, caci toate-acestea au pentru tine-un grai,
Fa-ti timp s-asculti la toate, din toate sa inveti,
Fa-ti timp sa-i dai vietii si mortii tale pret.

Fa-ti timp acum, ca-n urma zadarnic ai sa plangi;
Comoara risipita a vietii n-o mai strangi.

Cezara Dafinescu:  Draga mea, iti multumesc pentru text si, te rog, daca mai gasesti citate care te-au impresionat, sa mi le trimiti. Frumusetea unui citat consta in faptul ca este la obiect, plin de intelepciune si sfaturi improspatand spiritual. Gasiti-le, adunati-le si oferiti-le celorlalti. Este un mod simplu de a face un serviciu cuiva. DARUL  CITATELOR, alaturi de DARUL  DE A STI SA ASCULTI si de DARUL IUBIRII sunt DARURI  SPECIALE. Sunt multe situatii in care cineva apropiat isi doreste  atentia noastra.  Ascultand concentrata o persoana, cu ochii si inima, vei transmite mesajul: “Sunt langa tine, ceea ce imi spui e important. Apreciez prietenia noastra.” Fiecare dintre noi se simte grozav atunci cand primeste afectiune. O  strangere de  mana, o sarutare pe obraz, o imbratisare, fiecare gest poate exprima caldura…. Si avem nevoie de atat de multa caldura! Multumesc pentru DARURILE TALE SPECIALE!

Indrazneste si tu sa ii scrii Cezarei Dafinescu despre problemele care te preocupa! Are raspunsuri minunate, presarate cu un strop de optimism, zambete sincere si toata bunavointa din lume. O parere obiectiva asupra problemei care te macina, comunicata intr-o maniera remarcabila, de catre un om de o asemenea valoare, te poate scoate din impas. Scrie-ne pe adresa [email protected] si noi vom avea grija sa iti primesti raspunsul de la Cezara Dafinescu. Declarata de-a lungul timpului una dintre cele mai frumoase si mai talentate actrite ale Romaniei, noi adaugam ca este si o femeie de o intelepciune cum rar mai gasesti.