Caderea parului dupa nastere

Caderea-parului-dupa-nastere

Daca, in timpul sarcinii, femeile sunt incantate de aspectul parului care este mai stralucitor si mai puternic, in primele luni dupa nastere poate fi observata o cadere abundenta a firelor de par. Nu te teme, nu-ti vei pierde tot parul, este doar o faza temporara. In mod normal, aproximativ 90% din totalul firelor de par creste, in timp ce 10% intra intr-o perioada latenta.



Faza latenta

Faza telogena (perioada de stagnare) in care radacina se regenereaza si se pregateste pentru formarea unui nou fir de par este prelungita in perioada sarcinii de nivelul de estrogen. Astfel, se pierde mai putin par decat in mod normal. Dupa nastere, nivelul de estrogen scade, iar numarul firelor de par cazute va fi din ce in ce mai mare. Din pacate, acest proces nu poate fi oprit, dar la cateva luni dupa nastere, fazele de crestere si cadere a parului vor reintra in normal.

Parul poate cadea si in timpul sarcinii

Cu toate acestea, parul poate cadea si in timpul sarcinii ca urmare a unei diete incorecte, dar nu numai. Potrivit MayoClinic.com, un aport insuficient de fier poate conduce la aparitia anemiei. In plus, deficitul unor vitamine, minerale sau a unor proteine din dieta poate fi responsabil de aceeasi cadere a parului. Apoi, unele probleme de sanatate precum diabetul gestational, dar si unele medicamente administrate in mod incorect ar putea pune in pericol podoaba capilara.

Caderea parului post-partum

Caderea parului post-partum debuteaza la trei luni de la nastere si este mai intensa daca ai parul lung sau daca in timpul sarcinii ti-a crescut mai mult par decat de obicei. Intre 6 si 12 luni de la nastere, fazele cresterii si caderii firului de par vor reintra in ciclul normal. Trebuie sa ceri sfatul medicului pentru a afla daca nivelul de hormoni este potrivit perioadei prin care treci.

Trucuri care-ti vor veni in ajutor

1. Ar putea fi un moment foarte bun pentru a merge la stilist si a-ti alege o alta tunsoare, respectiv coafura. Nu-ti prinde parul foarte strans si nu il agresa. Parul este foarte fragil cand este ud, asa ca evita sa-l piepteni imediat dupa baie. Usuca-l putin inainte de a-l pieptana si foloseste periile din par natural.

2. Fructele si legumele proaspete contin flavonoide si antioxidanti care ar putea proteja foliculii de par si incuraja cresterea si regenerarea parului. Daca alaptezi, trebuie sa intrebi specialistul cu privire la ce ai voie sa mananci si ce nu.

3. Foloseste sampoane si balsamuri speciale care stimuleaza radacina firului de par. In plus, produsele pentru volum pot da impresia unui par bogat. Nu uita sa-l hidratezi de la radacina pana la varfuri.

4. Vopseste-ti parul pentru a-i conferi stralucirea de care are nevoie. Daca obisnuiesti sa-ti faci carare pe mijloc, schimba-ti cararea pe o parte. Acest truc va da impresia unui par mai bogat.

5. Evita pe cat posibil sa-ti porti parul drept. Foloseste bigudiuri pentru a ondula usor varfurile. Suplimentele alimentare pot fi benefice, dar, din nou, trebuie sa intrebi medicul cu privire la ce ai voie si ce nu.

Farmacistii Catena recomanda produsele Gerovital. Daca iti doresti sa stopezi caderea parului intr-un mod sanatos si eficient, atunci cu siguranta vei fi incantata de Lotiunea cu petroleum de la Gerovital! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

Text: Ruxandra Dumitrescu