Cateva lucruri pe care un barbat TREBUIE sa le stie cand ia masa cu o femeie

shutterstock-ps-barbati-3Chiar daca ne-am modernizat si egalitatea dintre sexe este un imperativ al secolului nostru, totusi, niciun barbat nu ar trebui sa uite de maniere atunci cand este in preajma unei femei. Farmecul unui barbat sta in atitudinea pe care o are, in felul in care face conversatie si nu in ultimul rand, in manierele de care da dovada. Nicio femeie nu se va topi dupa un barbat cu apucaturi grosolane sau vulgare, care nu stie cum sa se poarte cu ea.

Exista cateva reguli nescrise de care orice barbat ar trebui sa tina cont atunci cand invita o femeie la masa, pentru a nu face o impresie proasta si pentru a o mai intalni eventual si a doua oara. Pe langa felul in care trebuie sa manance si care este universal valabil (puteti gasi cateva sfaturi in acest sens la rubrica Stilul Ei), exista si gesturi pe care trebuie sa le faca doar barbatii.

Da-i atentie partenerei si nu te uita dupa altele

  • In primul rand, barbatul trebuie sa-i acorde prioritate femeii in orice mai putin la intrarea in bar sau restaurant. De asemenea, femeia isi da prima haina jos, iar barbatul trebuie sa o ajute. La fel, ea comanda prima si tot ea incepe sa manance inaintea barbatului.
  • De asemenea, barbatii au tendinta sa manance foarte repede, insa nu va recomand sa faceti acest lucru cand sunteti in compania unei femei. Incetiniti ritmul si ocupati-va si de conversatie, cu siguranta veti avea mai mult de castigat.
  • Nu uita sa-ti asculti partenera. Femeilor le place sa vorbeasca si vor sa fie ascultate cu atentie. In niciun caz nu vor aprecia daca in timp ce vorbesc tu te uiti lung dupa vecina de masa. Este un semn de lipsa de respect si toate femeile tin cont de asta si observa cand te uiti dupa altcineva, chiar daca par neatente.

Bea putin si plateste nota

Cel mai bine ar fi sa nu exagerezi nici cu bautura. Doua pahare de vin sunt suficiente. Nu vei face impresie buna daca vei vorbi incoerent sau daca nu vei mai putea sa te ridici de pe scaun. Mai mult, nicio femeie nu vrea sa stea aproape de un barbat care duhneste a alcool, decat in cazul deloc fericit in care si ea face la fel.

La sfarsitul mesei, nu uita ca trebuie sa platesti. Toata nota, nu doar partea ta. Orice femeie va aprecia asta, chiar daca se ofera sa-si plateasca partea.

 

Nu e foarte greu sa ai aceste lucruri in vedere la fiecare intalnire. Incearca totusi sa pari cat mai natural in tot ceea ce faci, sa nu se vada ca te fortezi. Cel mai bine ar fi ca lucrurile acestea sa-ti intre in reflex. Sunt obligatorii daca vrei sa fii un domn si tii la eticheta.

Text: Bianca Badescu

 

Sursa: artofmanliness.com